CALITATEA, FACTOR PRIMORDIAL PENTRU O ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ

Distribuie pe:

- Interlocutor Maria Petriș P.F.A. în producția de paste făinoase -

- Din ce an datează afacerea, doamna Maria Petriș?

- Afacerea constă în producerea de paste făinoase, care datează din anul 2019. A fost ceva spontan, făcând acasă tăiței subțiri și lați pentru familie m-am gândit ce ar fi să fac și pentru vânzare ceva bun, pentru că nu găsesc să cumpăr paste de calitate, mai precis tăiței, și sunt și alți oameni care nu găsesc. Nu doar că există pe piață paste făinoase la prețuri mici, dar tot ce se vinde pe piață în materie de tăiței, nu sunt tăiței, ci fidea, adică sunt obținute prin extrudare.

- În ce constă procedura de laminare a produselor dumneavoastră?

- Altfel spus, se frământă aluatul, se întinde foaia așa cum făceau bunicile noastre. Aluatul conține doar ouă fără conservanți și fără coloranți, inclusiv dezinfectarea ouălor se face fără chimicale.

- Din nefericire, în hipermarketuri, și nu numai, există paste făinoase contrafăcute la prețuri mici. Care este opinia dumneavoastră în acest sens?

- Din nefericire, piața de desfacere e foarte grea, în primul rând că puțini comercianți știu să facă diferența între ce există pe piață și ceea ce ofer eu. Pe de altă parte, fiind produse sensibile, necesită mai multă grijă și atenție, începând de la manipulare, depozitare și expunerea în magazine.

- Care este aria de distribuție a produselor dumneavoastră?

- Totuși am găsit și oameni receptivi la calitate și colaborez cu lanțul alimentar Palas din Târgu-Mureș și câteva aprozare, iar la Iernut și Luduș colaborez cu câteva magazine alimentare. În Târnăveni, desfacerea îmi este asigurată de lanțul alimentar Hermann's.

- Consumatorii care preferă produse de calitate cu ingrediente naturale vor ști să aleagă calitatea și prospețimea, renunțând la cele contrafăcute. Ce ne puteți spune în acest sens?

- Produsele mele își păstrează prospețimea, comenzile le fac în funcție de vânzări din două în două săptămâni, iar consumatorii care preferă produse naturale și de calitate cumpără. Cei care au cumpărat o dată, cumpără în continuare. Eu sunt răbdătoare și încrezătoare până calitatea va învinge.

Lasă un comentariu