MUSACA VEGETALĂ

Distribuie pe:

Ingrediente

- 2 vinete

- 1 ceapă

- 1 cățel de usturoi

- 2 roșii

- 100 g champignon

- 1 lingură de făină

- 125 ml lapte degresat

- 1 lingură de ulei de măsline extra virgin

- sare și piper

Mod de preparare:

Musaca Vegetală este o mâncare de post.

- Tăiați vinetele în rondele subțiri și lăsați-le să se înmoaie în apă cu sare;

- Sotați celelalte legume; mai întâi ceapa și usturoiul, după care adăugați ciupercile și roșiile; rondelele de vinete le gătiți pe grătar;

- Într-un vas de yena așezați un strat de rondele de vinete și peste ele puneți un strat din legumele sotate; repetați procedeul până se termină rondelele de vinete; se începe și se termină cu un rând de vinete;

- Cu făina și laptele facem un sos bechamel pe care îl punem peste musaca și gratinăm 6-7 minute.

Lasă un comentariu