UN MARE CLUB DIN ROMÂNIA I-A OFERTAT PE ADRIAN ILIE, MARIUS LĂCĂTUȘ, IOAN OVIDIU SABĂU ȘI PE BOGDAN STELEA. CE SE PREGĂTEȘTE ÎN CULISELE FOTBALULUI ROMÂNESC?

Distribuie pe:

Un club de tradiție din România încearcă în această perioadă să-și construiască echipa de conducere și i-a ofertat, pe rând, pe Ioan Ovidiu Sabău, Bogdan Stelea, Marius Lăcătuș și pe Adrian Ilie, cărora le-a propus postul de președinte. Allen Coliban, primarul Brașovului, încearcă în această perioadă să construiască un club puternic pentru Liga 2. Înainte de toate, autoritățile din Brașov vor ca în această perioadă să finalizeze fuziunea dintre Corona Brașov și FC Brașov Steagul Renaște. Corona a reușit să promoveze în Liga 2, dar autoritățile locale vor să investească într-un singur club, care să aibă în spate tradiția și suporterii. În acest sens, se încearcă o fuziune între Corona și FC Brașov SR - echipă care se află în Liga 3. Pentru postul de președinte, Allen Coliban a ofertat mai multe nume importante din fotbalul românesc, printre care Ioan Ovidiu Sabău, Bogdan Stelea, Marius Lăcătuș și pe Adrian Ilie. În paralel cu procesul de fuziune, primarul Brașovului lucrează pentru conturarea staff-ului administrativ, scrie monitorulexpres.ro. Primul ofertat a fost Ioan Ovidiu Sabău, căruia I s-a propus postul de manager-antrenor, dar negocierile au picat. Următorul pe listă a fost Bogdan Stelea, însă nici acesta n-a fost de acord cu oferta primită, deoarece n-a avut încredere în proiect: “Au fost discuții acum mai bine de o săptămână, am înțeles că se dorește o fuziune pentru preluarea locului în Liga a 2-a, însă lucrurile nu erau clare. Am discutat pentru o variantă ca manager - antrenor. Știu că se discutase înainte și cu Sabău. Erau însă multe neclarități și am zis că în ciorba oamenilor nu te poți băga”, a declarat Bogdan Stelea pentru Monitorul Express. Autoritățile locale din Brașov s-au orientat astfel spre Marius Lăcătuș și Daniel Isăilă, însă nici aici nu au avut mai mult succes. Ultima oară, antrenor la Steaua, Marius Lăcătuș le-a transmis celor de la Brașov că nu-și dorește să intre în administrația unui club. Cealaltă variantă, Daniel Isăilă, are contract până în 2023 cu FC Baniyas, din Emiratele Arabe. S-a ajuns astfel la varianta Adrian Ilie, unul dintre cei mai mari atacanți pe care i-a avut România. Fostul jucător al Valenciei s-a retras în 2009, din cauza unor accidentări și în ultimii ani a preferat să ducă o viață discretă, departe de fotbal. Adrian Ilie este însă legat de Brașov, prin afacerile pe care le are în Poiană. În plus, în trecut a mai fost implicat la Corona Brașov. Allen Coliban speră că de această dată va primi un răspuns pozitiv.

EURO 2020 / START ÎN OPTIMI DE FINALĂ

Turneul final al Campionatului European de fotbal a rămas sub denumirea de EURO 2020 și este găzduit de 11 orașe, între care și București. La “Arena Națională” din capitala României s-au disputat deja trei partide din grupa C, iar luni, 28 iunie, de la ora 22.00, este programată optimea de finală dintre Franța și Elveția. Astăzi, 26 iunie, vor începe “optimile”, cu jocurile: Țara Galilor - Danemarca (de la ora 19.00, la Amsterdam) și Italia - Austria (de la ora 22:00, la Londra). Finala va avea loc duminică, 11 iulie, începând cu ora 22:00, pe stadionul “Wembley” din Londra.

FOTBAL FĂRĂ PRESIUNE LA CUPA “PUIUL DE CRĂIEȘTI” - EDIȚIA A III-A

Baza sportivă din localitatea Gheorghe Doja, județul Mureș, găzduiește în această lună, zilele 26 și 27, competiția Cupa “Puiul de Crăiești”, la fotbal, aflată la ce-a de-a III-a ediție, rezervată categoriilor de vârstă 2011, 2015-2016, în organizarea clubului sportiv Viitorul Ungheni, al cărui președinte este prof. Cristian Ioan Duran, având ca partener oficial “Puiul de Crăiești”, alături de Primăria și Consiliul local Gheorghe Doja, societatea All Colors și Tasty Pizza Ungheni. La competiție vor participa 24 de echipe. Competiția se desfășoară sub deviza: “Mănâncă sănătos ca să crești frumos!”, fiind un turneu de formare pentru micii jucători, fără presiune în joc. Ca și la precedentele ediții, toți vor fi câștigători, micii fotbaliști fiind premiați cu medalii și diplome, iar echipele vor primi trofee de participare.

SIMONA HALEP S-A RETRAS DE LA WIMBLEDON

Simona Halep a anunțat, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, retragerea de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. “Cu tristețe, vă anunț că mă retrag de la acestă ediție a turneului de la Wimbledon, deoarece nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă. Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani, am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată și onorată să revin pe teren, ca deținătoare a trofeului. Din păcate, corpul meu nu a cooperat și trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul următor. Vă spun sincer că sunt foarte dezamăgită și supărată din cauza acestei situații. Această perioadă a fost dificilă pentru mine, să ratezi două turnee majore (n.r. - Halep a ratat și Roland Garros din cauza accidentării) reprezintă o provocare atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că această încercare mă va face mai puternică atât ca om, cât și ca sportiv. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere și pentru sprijin”, a scris Simona Halep, pe Instagram. Halep s-a accidentat la gambă la începutul lunii mai, la Roma, și de atunci a fost nevoită să se retragă și de la Roland Garros, dar și de la Bad Homburg. Halep riscă să iasă din TOP 10, pentru că va pierde cele 2.000 de puncte câștigate în 2019 la All England Club. Ar fi pentru prima dată, din 2014, când românca nu ar fi clasată în primele 10 sportive ale lumii. Chiar și participarea la Jocurile Olimpice poate fi pusă sub semnul întrebării. Competiția de la Tokyo va debuta pe 24 iulie.

FINALA JUDEȚEANĂ MUREȘ ÎN CUPA SECUILOR LA FOTBAL

Astăzi, 26 iunie, stadionul Cornel Orza din Iernut găzduiește finala județeană Mureș a Cupei Secuilor la fotbal. Pe teren se vor duela, cu începere de la 9.30, echipele ACS Târgu-Mureș 1898 / Marosvasarhely SE 1898 - AS Infrățirea Valea Izvoarelor. Competiția este organizată de către Asociația Județeană de Fotbal Mureș. Învingătoarea duelului va participa la turneul final care va avea loc la data de 3 iulie 2021, în localitatea Gornești, județul Mureș, alături de reprezentantele județelor Cluj, Covasna și Harghita.

FORMULA 1: PUBLIC LA CAPACITATE MAXIMĂ LA SILVERSTONE, LA GP-UL MARII BRITANII

Circuitul Silverstone va putea avea public la capacitate maximă, adică aproximativ 140.000 de spectatori, la GP-ul de Formula 1 al Marii Britanii, care va avea loc în iulie, informează bbc.com. Potrivit sursei citate, 140.000 de spectatori ar reprezenta cel mai numeros public la un eveniment sportiv în Marea Britanie, de la începutul pandemiei de coronavirus. Lewis Hamilton s-a declarat încântat de vestea cu privire la numărul spectatorilor, dar și îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Regatul Unit. “Partea egoistă a mea vrea să îi vadă pe toți acești oameni aici. Însă, mi-ar plăcea să fim precauți și să mărim numărul, treptat, mai degrabă decât să mergem la maxim și să folosim fanii noștri britanici ca un test. Sunt încântat să văd atât de mulți oameni. Dar dimineața m-am uitat la știri și știu că rata infectării a crescut de când lumea a început să se relaxeeze și nu toată lumea este vaccinată, așa că sunt îngrijorat. Mi se pare un pic prematur, dar nu este competența mea. Sper că vom învăța ceva din ce va fi și că toată lumea va fi în siguranță, va sta cu mască”, a afirmat el. La GP-ul Marii Britanii, toți adulții prezenți în public vor fi nevoiți să aibă schema de vaccinare încheiată și să prezinte un test pentru covid-19, cu rezultat negativ. Marele Premiu al Marii Britanii, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, va avea loc în data de 18 iulie.

Lasă un comentariu