POPICE - BRONZ PENTRU ELECTROMUREȘ ROMGAZ, LA FINALA LIGII CAMPIONILOR

Distribuie pe:

Finala (Final Four-ul) Ligii Campionilor - ediția 2019-2020, s-a desfășurat după mai multe amânări, în Bamberg, Germania (26-27 iunie 2021), inițial finala trebuia să aibă loc la Apatin, Serbia, în 4-5 aprilie 2020. În prima semifi-nală, echipa noastră Electromureș Romgaz a pierdut jocul 7-1 / 3.621 p.d.-3.402 p.d. cu echipa gazdă SCK Victoria Bamberg. Au jucat: Szabo Julia Emese 557 p.d., Ciobanu Maria 526 p.d., Seres Bernadett 556 p.d., Duka Tilda 616 p.d.(singura care a adus punctul pentru echipă), Fekete Reka 584 p.d., Dan Monica/Janosi Halmagyi Kriszta 563 p.d. Rezervă: Safrany Anita (accidentată). A lipsit din lot Budai Noemi (examen de bacalaureat). A doua semifinală nu s-a mai jucat, echipa cehă KK Slovan Rosice nu s-a prezentat (bazele sportive au fost închise și nu s-au putut antrena). Finala Ligii Campionilor a fost câștigată de SKC Victoria Bamberg (GER), 6-2 / 3.560 p.d.-3.531 p.d. în finală cu KK Mlaka Rijeka (CRO). Jocurile s-au desfășurat cu respectarea normelor și regulamentelor specifice ramurii de sport adaptate la situația creată de epidemia COVID-19. Lotul echipei medaliate în Germania: Duka Tilda (căpitană de echipă), Dan Monica, Fekete Reka, Ciobanu Maria, Seres Bernadett, Szabo Julia Emese, Janosi Halmagyi Kriszta și Safrany Anita. Conducătorii echipei: Orosz Istvan - antrenor principal, Seres Jozsef - antrenor secund, Martina Emese - instructor.

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! SIMONA HALEP NU VA PARTICIPA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep nu va participa la Olimpiadă din cauza unei accidentări care a ținut-o departe de turneele finale încă din luna mai a acestui an. Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a anunțat acest lucru luni seara. “Simona Halep nu va participa, nu va fi portdrapel al României. Suntem foarte triști, știm cât de mult și-a dorit Simona să participe la Jocurile Olimpice. A dat totul la o parte pentru acest obiectiv”, a anunțat președintele COSR, la TVR 1. Covaliu a spus că Federația Română de Tenis nu a anunțat oficial că Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice, deoarece această informație a primit-o direct de la sportivă. “În momentul în care un sportiv nu este apt din punct de vedere fizic, nu ai ce să faci”, a mai spus președintele COSR. Jocurile Olimpice vor începe pe 23 iulie, iar Simona Halep a anunțat încă de anul trecut că Olimpiada de la Tokyo este una dintre proritățile ei. Simona Halep nu a mai jucat la un turneu final din luna mai, când a abandonat în turul doi la Roma, în meciul contra nemțoaicei Angelique Kerber, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30. Jucătoarea noastră nu a mai putut să continue brusc, iar după ce s-au efectuat investigații, s-a constatat că avea o ruptură musculară la gamba stângă.

CAMPIONATELE EUROPENE DE DUATHLON, LA TÂRGU-MUREȘ

Municipiul Târgu-Mureș va găzdui, în perioada 2-4 iulie, Campionatele Europene de duathlon, potrivit anunțului Federației Europene de Triatlon. Întrecerile, de alergare și ciclism, sunt alcătuite din două probe: duathlon standard (programată vineri, 2 iulie, de la ora 10.00, la Transilvania Motor Ring) și duathlon sprint (duminică, 4 iulie, de la ora 10.30, în municipiul Târgu-Mureș). Competiția va cuprinde și o cursă adițională, Dracula Night Run, care se va desfășura sâmbătă, 3 iulie, începând cu ora 21.30, la Platoul Cornești. La eveniment sunt așteptați sportivi care vor lua startul la cinci categorii: Elite, Under 23, juniori, para-triatlon și age group.

EURO 2020: FRANȚA - ELVEȚIA 3-4, DUPĂ LOVITURILE DE DEPARTAJARE! MECI IREAL LA BUCUREȘTI!

Franța a pierdut cu 3-4 în fața Elveției, după loviturile de departajare, într-o partidă din optimile de finală de la EURO 2020. În sferturi, Elveția va întâlni Spania. Campioana mondială Franța a fost eliminată, luni, în optimile de finală ale Euro-2020, după ce a fost învinsă, pe Arena Națională, la loviturile de departajare, de selecționata Elveției, scor 5-4, în optimile competiției. La finalul celor 90 de minute de joc și al prelungirilor, scorul a fost egal, 3-3. Pentru Franța au marcat Karim Benzema '57, '59 și Paul Pogba '75, iar pentru Elveția au punctat Haris Seferovic '15 și '81 și Mario Gavranovic '90. În minutul 55, elvețianul Ricardo Rodriguez a ratat un penalty. La loviturile de departajare pentru Franța au transformat Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe, iar Mbappe a ratat. Pentru Elveția au transformat Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas, Mehmedi.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională: Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina - Austria (21 iunie, scor 0-1), toate în Grupa C, dar și par-tida din optimile de finală Franța - Elveția. Elveția s-a calificat după executarea loviturilor de la 11 metri și va juca în sferturi contra Spaniei. Mbappe a ratat penalty-ul decisiv.

DINAMO BUCUREȘTI, DIRECT ÎN LIGA CAMPIONILOR!

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a anunțat, marți, că a primit wild-card pentru Liga Campionilor în stagiunea viitoare. “Dinamo revine după un an de pauză în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume! Campioana României se află printre cele 16 formații acceptate în Champions League. 10 echipe au avut locul asigurat prin rankingul de țară, iar șase au primit wild-card. Cele șase echipe invitate sunt: Meshkov Brest (Belarus), Montpellier HB (Franța), Telekom Veszprem (Ungaria), Elverum Handball (Norvegia), Dinamo București (România), HC Motor (Ucraina). Dosarul înaintat de echipa noastră la EHF a fost unul «beton». Au punctat în favoarea noastră facilitățile orașului, susținerea televiziunilor, performanțele din ultimii ani, managementul echipei și potențialul de marketing, dar și SUPORTERII! Nu în ultimul rând, suntem convinși că a contat enorm faptul că pe banca echipei noastre se va afla cel mai valoros antrenor din Europa, XAVIER PASCUAL! O reușită uriașă pentru care toți merită felicitări!”, a anunțat gruparea dinamovistă pe Facebook. Tragerea la sorți a grupelor este programată pentru 2 iulie.

REGULA U21 VA FI MODIFICATĂ

Federația Română de Fotbal a schimbat regula U21 impusă în Liga 1. Răzvan Burleanu și Comitetul Executiv au cedat la insistențele cluburilor. Comitetul Executiv al FRF a aprobat, duminică, schimbarea regulii U21 din Liga 1, începând din sezonul care va începe în curând, 2021/2022. Până acum, echipele erau obligate să utilizeze doi jucători U21 în timpul meciurilor, dintre care doar unul să termine partida pe teren. Noua regulă e, de fapt, vechea regulă. Începând de sezonul viitor, cluburile din Liga 1 vor trebui să folosească un singur jucător U21 în echipă, scrie gsp.ro. Sezonul trecut, regula U21 cu doi jucători sub 21 de ani în teren a produs multe momente în care tinerii au fost puși în situații penibile. Au fost cazuri când jucătorii au fost scoși din teren după doar câteva secunde de la startul partidelor, dar odată cu revenirea la regula cu doar un jucător de vârstă, acestea vor dispărea cu siguranță.

Lasă un comentariu