LA EXAMENUL DE BACALAUREAT, CANDIDAȚI ELIMINAȚI PENTRU TENTATIVĂ DE FRAUDĂ

Distribuie pe:

În județul Mureș, la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 3.035 de candidați (din 3.134 candidați înscriși). Proba s-a desfășurat în 19 centre. Nu au participat 99 de candidați. Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Ieri, 29 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului. Au fost prezenți 3.041 de candidați (din 3.155 de candidați înscriși). Nu au participat 114 candidați.

Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Candidații eliminați nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Astăzi, 30 iunie, se desfășoară proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 1 iulie - Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12-18, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, a precizat prof. drd. Sabin-Gavril PĂȘCAN, inspector școlar general la IȘJ Mureș.

Lasă un comentariu