FACEBOOK SPRIJINĂ POLIȚIA ROMÂNĂ, ÎN CADRUL MECANISMULUI “ALERTĂ RĂPIRE COPIL”

Distribuie pe:

Începând de astăzi, Facebook sprijină Poliția Română cu mediatizarea cazurilor, în cadrul Mecanismului “Alertă Răpire Copil”.

Video: https://youtu.be/8ypLG12yE9Y

“Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații în care vorbim de un copil dispărut, a cărui viață poate fi în pericol.

După declanșarea alertei, oricine are vreo informație despre copilul răpit, este rugat să anunțe imediat poliția.

Disponibilitatea platformei de social-media Facebook, de a deveni partener al Mecanismului “Alertă Răpire Copil”, oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanșării mecanismului. România, prin Poliția Română, este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți.

Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media.

Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituției. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat.

De la operaționalizarea Mecanismului, în anul 2011, au fost declanșate 8 alerte, toate fiind clarificate rapid, în urma investigațiilor făcute de polițiști și a informațiilor obținute de la cetățeni, fiecare caz având caracteristici și rezolvări specifice.

Mecanismului “Alertă Răpire Copil” este similar sistemului “Amber Alert” din Statele Unite ale Americii.

Lasă un comentariu