Minunat exemplu, DOMNULE PREȘEDINTE!

Distribuie pe:

Să aduni gunoaiele după tine, după ai tăi și după alții este o dovadă de atitudine de cetățean civilizat.

Știu că sâmbătă, 5 iunie 2021, a fost Ziua protecției mediului, adică a luptei împotriva poluării naturii și a mediului înconjurător. Mai știu că fiecare zi din viața noastră face parte din mediul în care trăim și care ne cheamă la respectarea lui. Ieșind, o dată pe an, în această zi, cu mânecile suflecate sau într-un tricou polo, pentru a ne fotografia în postura de ecologiști de elită, nu facem decât să poluăm mediul natural în care trăim. De ce?

Pentru că anul are 365-366 de zile, în care noi, toți, respirăm aerul și bem apa care ne ține în viață.

Bănuiesc că ieșirea dvs. pentru a aduna gunoaiele după mine, după dumneavoastră, după Madam Clotilde, după dl Nicușor, după toți care aruncă gunoaiele în “ușa celuilalt”, a fost un semn de atenționare a noastră, a tuturor.

Minunat gest, DOMNULE PREȘEDINTE! Tocmai când intrau în țară containere pline de deșeuri din Germania pentru a fi deșertate la noi, drept “ajutor” de la o țară civilizată a Uniunii Europene pentru o alta care nu se bucură de aceleași drepturi ca toate celelalte țări membre.

Bun moment v-ați ales, DOMNULE PREȘEDINTE, pentru a ne da exemplu de cetățean civilizat. Vă admir pentru că reușiți să ne sfidați pe noi, românii, al căror președinte vă pretindeți. Mie, încă, nu mi-ați demonstrat că ați fi.

Rămân, totuși, la ideea de la care am pornit în redactarea acestui scurt material publicistic, aceea de a vă aprecia orice gest, cuvânt, faptă care m-ar face să cred în bunele dumneavoastră intenții. Încotro duc, oare, bunele dumneavoastră intenții?!

Oricum, exemplul rămâne exemplu!

Pentru a-mi întări încrederea în dumneavoastră, DOMNULE PREȘEDINTE, am mare nevoie să vă văd și să vă simt ca pe un Român de genul celor care au făurit România Mare, cu toate că nu toți s-au născut în România.

Dar cine sunt eu ca să aveți nevoie de încrederea mea?

Un profesor ca și dumneavoastră.

Lasă un comentariu