UN COLȚ DE RAI LA ZAU DE CÂMPIE

Distribuie pe:

Cu câteva zile înainte de plecarea colegilor care au venit din îndepărtata Europă, la întâlnirea noastră de 30 de ani, avută la Colegiul Național “Unirea”, ne-am întâlnit la pensiunea “Lacul de Argint” din Zau de Câmpie, pentru a mai petrece o zi împreună.

Vreau să vă spun că nu trebuie să străbați sute de kilometri să cauți stațiuni renumite, de undeva din lumea largă, ca sa-ți petreci concediul sau câteva zile de weekend. Aici, aproape de noi, la intrare în comuna Zau de Câmpie, la pensiunea “Lacul de Argint”, am descoperit un colț de rai, minunat pentru delectare în lac cu apă sărată sau pescuit în lacul mare. Gazdele oferă o servire excepțională, cu mâncare ca la mama acasă și costul este pentru toate buzunarele noastre, muritorii de rând.

Așa că, am mai petrecut împreună o zi de vară toridă, ne-am bălăcit toată ziua, am discutat despre școală, ne-am amintit întâmplări care ne-au distrat, cum fugeam de la unele ore, cum copiam când puteam la unele materii, cum ne procuram motivări pentru absențe sau despre primele îndrăgostiri din școală. Totuși, concluzia finală a fost că se făcea carte.

Pentru minunatele clipe petrecute împreună, îi mulțumim Mihaelei și lui Marcel, patronii pensiunii, care au fost colegi cu noi. Ne putem simți minunat în multe locuri frumoase din țara noastră, fără să străbatem sute de kilometri, dar pentru aceasta trebuie să ne cunoaștem patria.

Tuturor celor care au putut veni cu noi, le mulțumim pentru efortul depus, le dorim drum bun, să ajungă cu bine la casele lor și să ne întâlnim sănătoși.

Lasă un comentariu