INEDIT! SALINĂ ARTIFICIALĂ PENTRU TÂRGUMUREȘENI

Distribuie pe:

Administrația locală din Târgu-Mureș are un plan inedit și anume construirea unei saline artificiale în incinta Complexului de Agrement și Sport “Mureșul” (“Weekend”).

Cu prilejul unei conferințe de presă, care s-a desfășurat marți, 29 iunie, primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, a precizat că, probabil, târgumureșenii se vor putea bucura de salina artificială, începând de anul viitor. Mai mult, ideea brevetată la Târgu-Mureș, a salinei artificiale, aparține unui mureșean, dr. Mureșan Vasile.

“În acest an, avem prevăzute sume pentru construirea vestiarelor pentru piscina acoperită cu balonul presostatic, respectiv avem aprobate fonduri pentru proiectarea unei saline artificiale. Aceasta se va construi în zona balonului. Pentru această salină există o schiță deocamdată. Trebuie să finalizăm studiul de fezabilitate, să fie aprobat de Consiliul Local. Va putea găzdui în jur de 60-80 de persoane. Ceea ce este inedit la salina artificială este că folosim o invenție brevetată la Târgu-Mureș. Este vorba de ideea domnului Mureșan, care a inventat salina artificială și, împreună cu firma de construcții care va câștiga licitația, o să realizeze această investiție și anul viitor deja va intra în funcțiune salina. Asta înseamnă că persoanele care au probleme respiratorii sau care doresc doar să vină să se relaxeze, cu biletul achiziționat pentru Weekend să poată să intre și în această salină”, a precizat edilul șef al municipiului Târgu-Mureș.

(ziare.com)

Lasă un comentariu