CHEESECAKE CU CĂPȘUNI ȘI LĂMÂIE

Distribuie pe:

Ingrediente:

- 120 de grame de biscuiți graham măcinați

- 60 de grame de unt topit

- 200 de grame de zahăr

- 1 plic de gelatină fără aromă

- 2 linguri amidon

- 1 lingură coajă de lămâie

- 6 linguri suc de lămâie

- 6 linguri de apă

- 6 gălbenușuri

- 60 de grame de unt tăiat cubulețe

- 1.300 grame de iaurt grecesc

- 100 de grame frișcă bătută

- căpșuni

- frunze de mentă

Cum se prepară

Pentru a prepara crusta, într-un bol mediu amestecă biscuiții graham măcinați cu untul topit. Presează bine stratul de biscuiți pe baza tăvii. Poți folosi o tavă rotundă cu pereții detașabili și diametrul de 22 de centimetri.

Pentru a prepara umplutura, într-o cratiță pune zahărul, gelatina și amidonul. Adaugă coaja de lămâie, sucul de lămâie și apa. Lasă totul la foc mediu și amestecă până când se îngroașă. Amestecă jumătate din compoziție cu lămâie și gălbenușurile. Pune apoi acest amestec înapoi în cratiță și lasă-l la foc mediu, amestecând din când în când, până începe să fiarbă ușor. Mai lasă cratița pe foc încă două minute. Pune cubulețele de unt și amestecă până când se  topesc. Pune compoziția într-un bol, aco-peră cu folie alimentară și lăsa-o să se răcească 20 de minute.

Pune iaurtul într-un castron mare și încorporează treptat amestecul de lămâie. Cu grijă, pune cu lingura, umplutura rezultată în tavă, peste crusta de biscuiți. Acoperă tava și las-o la congelator peste noapte. Servește cheesecake-ul cu topping de frișcă și căpșuni, decorat cu frunze de mentă.

Lasă un comentariu