SĂRBĂTOARE DE HRAM, LA LUDUȘ

Distribuie pe:

Marți, 29 iunie 2021, sărbătoarea de hram a Bisericii Ortodoxe “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de părintele protopop Lucian Voșloban și părintele paroh Constantin Savu, și a continuat cu patru contribuții locale, rod al unui inspirat efort creator

Debut artistic. Grupul vocal alcătuit din profesorul Septimiu Pop, soția sa Roxana Pop, fiica lor Carmen Pop și Ovidiu Petru Nechita au susținut, în Biserica protopopială “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din Luduș, un înmiresmat buchet din alese pricesne, pline de conținut doctrinar, călduros aplaudat de enoriași.

Altar de Vară. Cu aprobarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în curtea Bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, în acest pandemic an 2021, a fost construit un Altar de Vară. În prezența a sute de dreptmăritori creștini, slujba de sfințire a noului lăcaș religios a fost oficiată de părintele protopop Lucian Voșloban și de preotul paroh Constantin Savu.

Celebrarea familiei creștine. Opt școlărei și școlărițe, gingași boboci, pregătiți de înflorire de doamna profesoară Ana Bordan, de la Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu”, au celebrat, prin vers și cânt, familia creștină românească, alcătuită tradițional din mamă, tată și copii, cu respect pentru strămoși.

Icoane pe sticlă. 14 elevi din clasa a IV-a C și 15 elevi din clasa a III-a A, de la aceeași școală, îndrumați de doamnele Ovidia Silvia David, profesoară și director adjunct, și Dana Boca, profesoară pentru învățământul primar, au prezentat, cu acest prilej, zeci de icoane pe sticlă, creație proprie. Banii obținuți din vânzarea lor au fost donați Bisericii, pentru o acțiune caritabilă.

Toți artiștii amatori, vocali și plastici au fost părintește apreciați și răsplătiți de părintele protopop Lucian Voșloban, cu invitația să participle la agapa creștină, organizată spre cinstirea sfinților Petru și Pavel, patronii spirituali ai Bisericii parohiale și ai Altarului de Vară.

Lasă un comentariu