COVID-19 - AVERTISMENT PENTRU FANII EURO 2020 CARE CĂLĂTORESC ÎN PLINĂ PANDEMIE. STADIOANELE PLINE CRESC RISCUL TRANSMITERII NOII VARIANTE A CORONAVIRUSULUI!

Distribuie pe:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat, ieri, un nou avertisment fanilor care se deplasează, la acest final de săptămână, pe teritoriul continentului, pentru a urmări meciurile eliminatorii din sferturile de finală ale Euro 2020, având ca orașe gazdă Sankt Petersburg, München, Baku și Roma.

“Nu sunt aici pentru a turna apă rece pe niciun ventilator EURO 2020 sau pe vacanța cuiva”, a declarat Hans Kluge, directorul regional al OMS Europa, într-un comunicat.

“Dar, înainte de a-i urmări pe jucători și de a ne pregăti să ne relaxăm acasă sau departe de casă, este imperativ să transmit câteva mesaje.

Dacă decideți să călătoriți și să organizați reuniuni de amploare, evaluați mai întâi riscurile și faceți-o în condiții de siguranță, urmând toate regulile privind purtarea măștii de protecție, în special în spațiile închise și în cele aglomerate”.

La rândul său, ministrul german de interne a criticat UEFA, pentru că a permis ca 40.000 de fani să urmărească, marți, partida Anglia - Germania, pe stadionul Wembley din Londra.

Când a fost întrebat despre motivul acestei decizii, Horst Seehofer a declarat că poziția UEFA este “absolut iresponsabilă”.

“Am bănuiala că este vorba, din nou, despre interese comerciale, dar comerțul nu trebuie să impieteze asupra protecției populației împotriva infecțiilor”, a adăugat el.

OMS a declarat că numărul cazurilor de COVID-19 în Europa a crescut cu 10% în ultima săptămână, în mare parte din cauza înmulțirii numărului de călătorii și a reuniunilor sociale, precum și a relaxării restricțiilor.

O preocupare semnificativă pentru țările europene rămâne varianta “delta” a coronavirusului, care a fost detectată pentru prima dată în India.

Kluge a avertizat că, în august, Europa va fi “dominată” de tulpina respectivă și că, la ora actuală, rata vaccinărilor rămâne, în continuare, foarte scăzută.

“Până în august, populația din regiune nu va fi complet vaccinată”, a conchis Kluge: “Peste 63% dintre cetățenii UE așteaptă, încă, prima doză de vaccin, or, în august, în regiunea Europeană a OMS vom avea de-a face cu noi măsuri de relaxare, cu un număr mare de călătorii și cu organizarea de întâlniri, adunări și alte evenimente sociale de amploare

“Va fi un nou val pandemic în Europa, dacă nu vom fi disciplinați și dacă vom ezita să ne vaccinăm”, a conchis Kluge.

Sute de cazuri au fost identificate în rândul spectatorilor care participă la meciurile Euro, ce se desfășoară în toată Europa, ca fiind purtători ai noii variante, inclusiv suporteri scoțieni și finlandezi infectați, care s-au întors de la Londra, respectiv de la Sankt Petersburg.

Ieri, pentru a treia zi consecutiv, Rusia a înregistrat un număr record de decese, în timp ce în Marea Britanie - unde vor avea loc semifinalele și finala EURO 2020 săptămâna viitoare - numărul infecțiilor este în creștere, în ciuda accelerării procesului de vaccinare.

Întrebat dacă Euro Campionatul acționează ca un potențial vector de răspândire a infecției, Kluge a răspuns: “Sper că nu ... dar acest lucru nu poate fi exclus”.

Joi, Agenția Europeană a Medicamentului a declarat că, potrivit dovezilor existente, două doze de vaccin par să ofere protecție împotriva variantei “delta”.

Dar, în timp ce au fost administrate aproximativ trei miliarde de doze în întreaga lume, volumul global de vaccinări a evidențiat inegalități semnificative între țări, națiunile cu venituri mici oferind, în medie, o singură doză la 100 de persoane.

Scepticismul împotriva vaccinurilor a fost, de asemenea, o problemă pentru multe state, inclusiv Rusia, determinându-l pe președintele Vladimir Putin să iasă pe un post de televiziune, îndemnându-i pe oameni să se vaccineze.

Joi, Rusia a raportat 672 de decese în ultimele 24 de ore, stabilind încă un maxim al pandemiei.

Coronavirusul a ucis, până în prezent, peste 3,9 milioane de oameni din întreaga lume.(sursa foto: digi24)

Lasă un comentariu