EMISIUNE NUMISMATICĂ: 100 DE ANI DE RELAȚII DIPLOMATICE ÎNTRE ROMÂNIA ȘI JAPONIA

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 7 iulie 2021, o monedă din argint cu tema 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia.

Aversul monedei redă Vârful Caraiman din Munții Bucegi, pe care se află Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2021”, iar reversul prezintă o compoziție ce cuprinde elemente identitare ale Japoniei: o poartă tradițională (torii) suprapusă peste imaginea muntelui Fuji reflectată în oglinda lacului Kawaguchi; anul aniversat “1921” și inscripția circulară “100 DE ANI DE RELATII DIPLOMATICE INTRE ROMANIA SI JAPONIA”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se află semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim este de 1.000 de piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 460 lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. (L.P.)

Lasă un comentariu