CEI DOI PACIENȚI, VICTIME ALE INCENDIULUI DE LA PETROMIDIA, VOR FI TRANSFERAȚI

Distribuie pe:

Cei doi pacienți care au fost victime ale incendiului de la Petromidia vor fi transferați în străinătate, cel mai probabil luni.

“Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a scris șeful Guvernului pe platforma de socializare. “Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura”, adaugă Florin Cîțu.

Și KMG International, acționar majoritar al Rompetrol Rafinare, a anunțat că răniții din explozia de vineri de la Rafinăria Petromidia, internați la spitalul Floreasca din Capitală, vor fi transferați la o clinică de specialitate din străinătate, cu sprijinul autorităților și în acord cu dorința familiilor acestora.

“Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență «Floreasca», starea celor doi colegi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului. În această dimineață, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer. Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă și se recuperează rapid după intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanța estimează că acesta va fi externat în perioada următoare”, precizează comunicatul companiei. (AGERPRES)

Lasă un comentariu