FACULTATEA DE TEOLOGIE GRECO-CATOLICĂ din Blaj organizează Înscrieri pentru anul universitar 2021-2022, în perioada 12-26 iulie și 6-11 septembrie

Distribuie pe:

Blajul este, prin excelență, un oraș al școlilor în care s-au format atâția oameni de seamă ai Bisericii și ai societății românești. Aici, la Blaj, a luptat episcopul Ioan Inocențiu Micu pentru drepturile tuturor românilor; aici a activat Școala Ardeleană; aici a avut loc Adunarea Națională din 1848 și aici a venit în vizită Papa Francisc. Facultatea de Teologie Greco-Catolică Departamentul Blaj, din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, se adresează atât absolvenților de liceu și tinerilor care doresc să devină preoți (și care se vor forma în Seminarul Teologic), cât și laicilor, băieți sau fete, bărbați sau femei, care doresc să-și lărgească orizontul credinței, să-și aprofundeze motivațiile propriei vieți și să participe la acțiunea didactică, pastorală și social-educativă a Bisericii.

Facultatea oferă cursuri bogate și actuale (despre Dumnezeu, Scriptură, Biserică, morală, viața de sfințenie, istoria Bisericii, drept canonic etc.), dar și preocuparea pentru cultivarea unei autentice vieți spirituale.

Admiterea va consta în depunerea dosarelor de înscriere pe platforma https://admitere2021.ubbcluj.ro, în vederea ocupării locurilor bugetate sau cu taxă.

Teologia este un domeniu fascinant, care aduce cu sine o bogăție inestimabilă sufletească și intelectuală, implică satisfacții și bucurii deosebite; aventura unei vieți în Hristos împlinește omul în toate dimensiunile sale, dar și oferă un răspuns la marile întrebări și provocări ale lumii în care trăim; ne ajută să depășim crizele vieții și să înfruntăm cu curaj, entuziasm și credință viitorul nostru.

Dacă aceste aspecte Vă preocupă, Vă așteptăm la sediul Facultății de Teologie din Blaj, Piața 1848 nr. 1, tel. 0745-915.934, sau pe gct.ubbcluj.ro.

Lasă un comentariu