ÎNTÂLNIRE DE 50 DE ANI

Distribuie pe:

Absolvenții Liceului Petru Maior (Nr. 1) din Reghin, promoția 1971 (clasele A, C, D, E), aniversând 50 de ani de la terminarea frumoșilor ani de liceu, am sărbătorit importantul eveniment într-o atmosferă emoționantă, în pas cu bucuria revederii, unii de la întâlniri mai recente, iar alții chiar și după 50 de ani.

În actualele condiții, limitate de necesitatea evitării aglomerărilor, nu s-au mai ținut și tradiționalele ore de dirigenție în sălile de clasă ale școlii, ci întâlnirea s-a desfășurat direct în impunătorul decor natural pus la dispoziție în cadrul Restaurantului din Pădurea Rotundă.

În prealabil a avut loc o comemorare a colegilor și profesorilor care nu mai sunt printre noi, marcată printr-un parastas la Biserica Înălțarea Domnului, oficiat de pr.prot. Valentin Vârva și pr.prot. Teodor Beldeanu, la care au participat mulți dintre colegi. De remarcat, cu această ocazie, impresionantul cuvânt al pr. prot. Teodor Beldeanu - din aceeași generație cu noi, care a marcat în cel mai potrivit fel importanța evenimentului.

A fost o ocazie deosebită de socializare, cu depănare de amintiri, cu momente distractive la nivelul nostru de vârstă și percepție. Ne-am bucurat de prezența prof. Ioan Săcărea - dirigintele clasei A, împreună cu soția, prof. Cristina Săcărea.

Aducem mulțumiri și pe această cale celor 27 de colegi prezenți, majoritatea împreună cu soțiile/soții, veniți de la diferite distanțe (București, Brașov, Vatra Dornei, Făgăraș, Tg. Mureș) sau localnici: Anton Chiciudean, Adalbert Eross, Nicolae Chebuț, Maria Pașcu, Rodica Sabău Pop, Vasile Șandru, Ioan Moldovan, Aurelia Sabău, Maria Filpișan, Dumitru Hărșan, Maria Butiurcă, Rozalia Bugnariu, Elena Borda, Ana Bogdan, Maria Borda, Maria Stavilă, Valentin Tomșa, Lucreția Milăr, Elena German, Ioan Pilcă, Georgeta Cotoi, Alexandru Mera, Doina Giurgiu, Sorin Costin, Ioan Molnar, Iuliu Negruțiu, Ioan Macarie.

În ziua următoare, majoritatea dintre participanți au continuat socializarea printr-o excursie pe Valea Gurghiului, până la Lăpușna, cu popasuri mai însemnate la Parcul Dendrologic din Gurghiu și Pensiunea Ovidiu și Paula din amonte de Ibănești Pădure, savurând o masă cu pește.

Dorim să ne vedem sănătoși și în anii ce vor urma.

Lasă un comentariu