NOU ÎN MEDICINA DE FAMILIE!

Distribuie pe:

Începând cu data de 1 iulie 2021, asigurații asimptomatici cu vârsta de peste 40 de ani pot beneficia de un pachet anual de prevenție, furnizat de medicul de familie la care sunt înscriși, informează Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Acest pachet de prevenție cuprinde până la trei consultații, acordate într-un interval de 6 luni de la prima consultație, astfel: evaluarea riscului (consultația inițială); intervenția asupra factorilor și obiceiurilor de viață care determină riscurile; monitorizarea pacientului.

Consultațiile implică evaluarea stilului de viață al pacientului, evaluarea riscului cardiovascular cu ajutorul unor diagrame specifice și a factorilor de risc, precum valoarea tensiunii arteriale, colesterolul, glicemia. Totodată, consultațiile pot evalua riscul oncologic, riscurile privind sănătatea mintală sau legate de sănătatea reproducerii.

Investigațiile recomandate de medicul de familie în cadrul acestor consultații pot fi efectuate de furnizori aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate și peste valoarea de contract. (I.S.)

Lasă un comentariu