REFERENDUM PENTRU AZO?!

Distribuie pe:

Faptul că locuitorii nu mai sunt în pericol, iar indicele de poluare - potrivit indicatorilor oficiali - nu a crescut, nu înseamnă că se poate trece ușor peste recentul incident produs la Azomureș, este de părere primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán.

Edilul a solicitat Ministerului Mediului să investigheze starea combinatului și toate autorizațiile, obținând, totodată, din partea ministrului Tánczos Barna, promisiunea că o comisie de experți va efectua investigații în cauză. De asemenea, vor fi sesizate forurile europene, respectiv Comisarul european pentru mediu și Comisia pentru petiții.

În context, municipalitatea ia în considerare organizarea unui referendum, astfel încât târgumureșenii să-și spună părerea în legătură cu gestionarea situației și viitorul Combinatului Chimic Azomureș.

“Pe lângă toate opiniile profesioniștilor, important este ca populația să-și exprime punctul de vedere. Tuturor trebuie să le fie clar că sănătatea și siguranța locuitorilor din Târgu-Mureș sunt primordiale!” - transmite primarul municipiului. (I.S.)

Lasă un comentariu