LADISLAU BÖLÖNI A DEZVĂLUIT CUM A AJUNS LA STEAUA!

Distribuie pe:

Ladislau Bölöni a vorbit despre momentul când a ajuns la Steaua și despre persoana care l-a făcut să iubească atmosfera din Ghencea. Fostul antrenor al lui Cristiano Ronaldo a mărturist că nu avea deloc sentimente bune față de Steaua și că s-a transferat în Ghencea și de frică. Chiar și așa, atmosfera pe care a gasit-o acolo l-a făcut să iubească echipa. De asemenea, el a povestit și despre omul care se ocupa de ghetele jucătorilor, acesta fiind foarte implicat în meseria lui. “Mie nu-mi plăcea Steaua. Nu îmi plăcea nici Dinamo, deloc, dar acolo aveam prieteni ca Sătmăreanu, Lucescu, îl admiram pe Dinu. Și pe urmă, să nu uităm, cu Rednic am fost coleg de cameră. Frica mea de a spune nu m-a făcut să ajung la Steaua. Detaliile le-aș lăsa pentru cartea mea. (N.r. Dar s-a dovedit a fi o decizie ce v-a schimbat viața) Fenomenală, pe urmă n-am regretat o secundă și am devenit îndrăgostit de Steaua, foarte repede. Îmi amintesc momente care m-au apropiat de Steaua. Primul lucru... din păcate, am uitat numele cizmarului, care se ocupa cu ghetele băieților, nu și cu ale mele. De ghetele mele nimeni nu putea să se atingă. Erau ghetele mele. Dar acest cizmar era preocupat, ore întregi... Și această preocupare a lui făcea să îmi schimb eu ideea despre Steaua”, a spus Ladislau Bölöni, pentru ProSport. Fostul mijlocaș ofensiv a jucat la Steaua în perioada 1984-1987, după ce a evoluat 400 de meciuri în tricoul celor de la ASA Târgu-Mureș. Apoi, Bölöni a jucat pentru echipe precum Racing Jet Bruxelles, Creteil Lusitanos și Orleans. De asemenea, pentru naționala României a jucat în peste 100 meciuri și a înscris 25 de goluri.

SPECTACOL TOTAL FĂCUT DE STEAUA

Steaua, nou-promovată în Liga a II-a, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0 (0-0), pe OFK Belgrad, din liga a treia din Serbia, în meciul amical prin care a fost inaugurat oficial Stadionul Steaua. Au marcat: Remus Chipirliu '50, '52, Dragoș Huiban '62 (p), Cezar Gherghiceanu '76, Robert Neacșu '87 (p), '90+4. Steaua a ales echipa OFK Belgrad pentru primul meci pe noua sa arenă, deoarece și vechiul stadion a fost ianugurat, în 1974, printr-o partidă amicală cu aceeași echipă. Înaintea partidei, a fost retras tricoul cu numărul 7, pe care Marius Lăcătuș l-a purtat la Steaua. O pânză uriașă, reprezentând tricoul lui Lăcătuș, a fost desfășurată la centrul terenului, iar pe ecranele noii arene au fost prezentate imagini cu goluri marcate de Lăcătuș în cariera lui de fotbalist. Fosta extremă a primit o diplomă și a ținut un discurs care nu s-a putut auzi pe arenă, din motive tehnice. Tot cu prilejul inaugurării, CSA Steaua a sărbătorit 35 de ani de când echipa antrenată de Emeric Ienei a câștigat Liga Campionilor, la 7 mai 1986, după 2-0 la loviturile de departajare, în finala disputată la Sevilla, cu FC Barcelona. Numeroși componenți ai acelei echipe, dar și alte glorii ale Stelei au fost prezenți la partida de miercuri. Meciul s-a disputat cu o prezență numeroasă a galeriei steliste în tribune, care a folosit materiale pirotehnice - torțe, fumigene și petarde - în spectaolul ei. Construcția noului stadion, cu o capacitate de 30.000 de locuri, a început în 2018 și a costat aproape o sută de milioane de euro.

SURPRIZĂ URIAȘĂ LA WIMBLEDON

Roger Federer, locul 8 ATP și cap de serie numărul 6, a fost eliminat, miercuri, de polonezul Hubert Hurkacz, locul 18 ATP și cap de serie numărul 14, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Cu puține meciuri disputate după accidentarea suferită la genunchi, în ianuarie 2020, și în ciuda câtorva reușite spectaculoase, Federer, de opt ori campion la Wimbledon, a comis multe greșeli neforțate și a fost depășit, clar, din punct de vedere fizic, de polonezul de 24 de ani, care s-a impus în trei seturi, 6-3, 7-6 (4), 6-0, după un meci de o oră și 48 de minute. Elvețianul, care va împlini 40 de ani la 8 august, a ținut pasul cu adversarul său, doar în setul al doilea. Federer a avut 4-1, dar Hurkacz a revenit și a dus setul în tie-break, în care fostul lider mondial a greșit câteva mingi ușoare, ratând posibilitatea de a egala la seturi. Înainte de această ediție a turneului de la Wimbledon, Hurcacz nu mai trecuse de turul al treilea la un Grand Slam.

EURO 2020 ALVARO MORATA ȘI FAMILIA LUI, DIN NOU ȚINTA JIGNIRILOR ȘI AMENINȚĂRILOR PE REȚELELE DE SOCIALIZARE, DUPĂ CE A RATAT PENALTY-UL DECISIV CU ITALIA

Atacantul Alvaro Morata și familia lui au fost din nou ținta jignirilor pe rețelele de socializare, după ce jucătorul formației Juventus Torino a marcat golul egalizator pentru Spania, în meciul cu Italia, din semifinalele Euro-2020, apoi a ratat o lovitură de departajare, în urma căreia squadra azzurra s-a calificat în finala competiției, informează marca.com. În centrul criticilor s-a aflat soția lui Morata, Alice Campello, care este italiană prin naștere și a fost insultată pe rețelele de socializare de compatrioții ei. Campello a prezentat mesajele jignitoare, care i-au atacat chiar și pe copiii cuplului. “Copiii tăi vor avea un atac de cord” sau “Să nu îndrăznești să postezi imagini cu golul lui Morata, altfel voi veni la tine acasă și te voi arde în direct pe Instagram” sunt câteva dintre amenințările primite de ea. Soția lui Morata a deplâns mesajele primite și a avertizat asupra consecințelor acestora, dacă ar fi o persoană “mai fragilă”. “Sincer, nu sufăr după niciunul dintre aceste mesaje. Nici măcar nu cred că este o chestiune de «italieni», cred că este una de ignoranță. Dar cred că dacă i s-ar fi întâmplat unei fete mai fragile, ar fi fost o problemă. Să ne amintim că este un sport de a uni și nu de a da naștere frustrărilor. Sper, cu adevărat, că, în viitor, pot fi întreprinse acțiuni serioase în legătură cu aceste feluri de oameni, deoarece acest lucru este rușinos și inacceptabil”, a scris Campello într-un comunicat pe Instagram. Alvaro Morata a primit amenințări din partea fanilor și după faza grupelor. El a fost extrem de criticat după ocaziile ratate la meciurile disputate de Spania, în primele partide ale Euro-2020. “După meciul cu Polonia nu am dormit nouă ore. Am primit amenințări, familia mea a fost insultată, au fost oameni care mi-au transmis că speră să-mi moară copiii...dar acum sunt bine, poate că în urmă cu mai mulți ani aș fi fost distrus”, a declarat Morata la Cadena Cope, la 24 iunie. Morata spune că înțelege criticile, dar nu este de acord cu amenințările: “Poate că nu mi-am făcut treaba cum trebuie. Înțeleg să fiu criticat pentru că nu am marcat, dar mi-ar plăcea ca oamenii să se pună în locul meu și să-și imagineze cum e să primești amenințări, să auzi cum oamenii speră să-ți vadă copiii morți... Mă deranjează ce transmit soției mele, copiilor mei, toate tâmpeniile”. Selecționerul Luis Enrique consideră că autorii acestor amenințări nu trebuie să rămână nepedepsiți și a cerut intervenția poliției.

GARETH SOUTHGATE A DUS ANGLIA ÎN FINALA EURO 2020

Gareth Southgate a calificat-o pe Anglia în finala EURO 2020, după ce a învins, miercuri, Danemarca, cu scorul de 2-1, după prelungiri. Kane a fost autorul golului care a trimis-o pe Anglia direct în finală. Atacantul a executat un penalty, apărat în primă fază de Schmeichel, dar a fost pe fază și a marcat după respingere. Selecționerul, Gareth Southgate, a vorbit despre victoria obținută de echipa sa și despre finala care îi așteaptă pe elevii săi împotriva Italiei. “Eu cred că jucătorii mei au știut să răspundă la ceea ce știam că va fi o seară complicată. Până în semifinale, noi am avut un parcurs fără probleme, dar știam că la un moment dat vom încasa un gol și va trebui să răspundem. Danemarca ne-a presat bine, a marcat un super gol, dar la raportul de forțe, numărul de intervenții pe care portarii au fost nevoiți să le facă și lungile perioade, mai ales în repriza secundă, noi am fost mai periculoși. Cred că merităm această calificare”, a spus Southgate. “Am fost foarte dominatori în ultima jumătate de oră și am avut mai multă energie decât ei”. “Le-am spus jucătorilor, înainte de meci, că au găsit întotdeauna o modalitate de a câștiga în ultimii ani, indiferent de scenariu, fie că am condus sau am fost conduși, în prelungiri sau la penalty-uri. Am vrut ca ei să aibă încredere. Am fost foarte dominatori în ultima jumătate de oră și am avut mai multă energie decât ei. Danemarca a făcut cinci schimbări rapid și nu mai putea face în prelungiri, în timp ce noi, noi avem o bancă de rezerve care ne permite să fim în poziția în care suntem”, a mai spus el. Finala dintre Anglia - Italia se va disputa duminică, pe Wembley, de la 22.00. “Cu Danemarca am păstrat bine mingea, în ciuda presiunii, dar cu Italia va trebui să o facem și mai bine, pentru că este mult mai puternică. Va trebui să găsim soluții. Danemarca nu a pierdut decât patru meciuri din 30 disputate înainte de meciul cu noi, iar Italia stă și mai bine. Este o echipă de înalt nivel, de cel puțin doi ani.

I-am urmărit, i-am observat bine. Este o echipă care joacă cu multă energie și stil, este greu să marchezi cu ei. Ei merită să fie în finală, după ce au învins echipe precum Belgia și Spania. Pentru noi, este cel mai mare test pe care ni-l putem imagina, dar trebuie să ne pregătim. Va fi o oportunitate formidabilă pentru noi să-i întâlnim”, a adăugat Gareth Southgate.

TUDOREL STOICA, NOSTALGIC LA INAUGURAREA NOULUI STADION DIN GHENCEA

Steaua a inaugurat miercuri noua arenă din Ghencea, eveniment la care au fost prezente mai multe foste glorii ale echipei. Cu ocazia inaugurării noii arene din Ghencea, mai multe legende ale Stelei au fost prezente la stadion, la amicalul cu OFK Belgrad. Printre acestea s-a numărat și Tudorel Stoica, fostul mijlocaș vorbind cu nostalgie despre clubul iubit. Jucătorul cu cele mai multe apariții din istoria Stelei și-a adus aminte cu fericire de perioada petrecută la București și a urat echipei mult succes înainte. “Suntem puțin emoționați pentru că noi în fiecare an ne revedeam pe 7, dar anul trecut a fost pandemie. Deci, după doi ani, am reușit să ne revedem. Și mai ales că se inaugurează această bijuterie a fotbalului românesc. E bine că s-a dat drumul fără spectatori, altfel era trist să fie fără spectatori (n.r. la inaugurare). Sperăm ca această inaugurare să fie de bun augur pentru echipa Steaua. E un stadion modern, foarte frumos și sper să fie multe succese foarte importante pentru fotbalul românesc. (n.r. despre retragerea tricoului lui Lăcătuș) Nu aș vrea să comentez, s-a hotărât. Foarte bine. Îmbătrânim și avem nevoie să ne bucurăm de succesul pe care l-am făcut și am făcut fericiți iubitorii de fotbal din România”, a declarat Tudorel Stoica.

Lasă un comentariu