GHIDUL DE FINANȚARE NERAMBURSABILĂ A PROIECTELOR SOCIALE A FOST LANSAT ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

Distribuie pe:

Municipiul Târgu-Mureș a lansat în dezbatere publică proiectul Ghidul solicitantului pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul local al Municipiului prin Direcția de Asistență Socială Târgu-Mureș, a organizațiilor neguvernamentale care își propun să sprijine inițiative și acțiuni în domeniul asistenței sociale “Coeziune socială în comunitate” pentru anul 2021.

“Este primul an în care se oferă finanțare pentru proiecte sociale în baza Legii 350/2005, ce vor viza servicii sociale specifice destinate grupurilor marginalizate, evenimente, campanii și/sau acțiuni cu impact social de interes local, studii, cercetări, prognoze, respectiv organizare de webinarii, seminarii, conferințe pe teme din domeniul social, plus altele. Suma aprobată pe anul 2021 pentru Concursul de proiecte «Coeziune socială în comunitate» este de 800.000 de lei. De asemenea, important de menționat este faptul că sunt eligibile doar proiectele care vizează cetățenii municipiului Târgu-Mureș”, a explicat Directorul Executiv al Direcției de Asistență Socială Târgu-Mureș, Andreia Ligia Moraru.

Până în data de 17.07.2021, reprezentanții organizațiilor din domeniul social vor putea transmite propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus consultării publice, astfel încât documentul final să ofere garanția că nevoile târgumureșenilor, neacoperite de Direcția de Asistență Socială, vor putea fi satisfăcute, cu fonduri de la bugetul local, de organizațiile neguvernamentale din domeniul social.

Totodată, în data de 15 iulie 2021, ora 15.00, Direcția de Asistență Socială Târgu-Mureș invită, pe cei interesați, la Dezbaterea publică privind Ghidul solicitantului pentru finanțare nerambursabilă a proiectelor sociale 2021, pe Legea 350/2005, pe Platforma ZOOM. În acest sens, participanții sunt rugați să se înscrie folosind adresa de email: registraturadas@tirgumures.ro, cu indicarea denumirii organizației/persoanei, adresa de e-mail aferentă și numărul de telefon, cu mențiunea “Participare la dezbaterea publică privind Ghidul de finanțare nerambursabilă a proiectelor sociale 2021”, în vederea transmiterii ulterioare a datelor de conectare pe Platforma ZOOM.

Finanțările nerambursabile nu se acordă pentru activități generatoare de profit și nici pentru activități din domeniile reglementate de Legea nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, cu modificările și completările ulterioare.

Propunerea Ghidului de finanțare nerambursabilă pentru proiectele sociale poate fi accesată pe site-ul municipiului Târgu-Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea Administrație Locală, Consiliul Local, Transparență decizională (acte normative), 2021.

Lasă un comentariu