DELEGAȚIA ROMÂNIEI A DEPUS JURĂMÂNTUL PENTRU JOCURILE OLIMPICE!

Distribuie pe:

Componenții Team România pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo au depus jurământul în cadrul unei ceremonii care a avut loc duminică. Membrii Team România au fost prezentați în transmisiune directă la TVR 1. Președintele COSR, Mihai Covaliu, și ministrul Sportului, Eduard Novak, au prefațat prezentarea din studioul televiziunii. Potrivit COSR, cele patru bule olimpice de izolare sanitară, din care au fost realizate transmisiuni, au fost Complexul Olimpic “Sydney 2000”, Centrul Național Snagov, Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și Complexul Olimpic din Poiana Brașov. La Izvorani, au fost prezenți sportivii de la scrimă, gimnastică, tenis de masă, baschet 3x3, box, tir sportiv, tir cu arcul, lupte și înot. După mesajul de încurajare al secretarului general, George Boroi, au fost depuse jurămintele olimpice. Marian Drăgulescu a depus jurământul pentru sportivi, Viorel Filimon ( tenis de masă) pentru antrenori și Marius Florea ( scrimă ) pe cel al arbitrilor. Ana Maria Popescu și Robert Glință au transmis colegilor din Echipa Olimpică Team Romania, încredere și curaj pentru a urma visul pentru care s-au pregătit de o viață. De la Snagov, cei mai numeroși membri ai Team Romania, sportivii de la canotaj, au transmis optimism și au vorbit despre dorința de a fi cei mai buni, de a da totul pentru România. Elisabeta Lipă, președinte FR Canotaj și purtătoarea de drapel, Mădălina Bereș au fost vocile care au punctat momentul. Reprezentanții atletismului, prezenți în baza de la Snagov, au fost prezenți alături de canotori la prezentare. De la Mogoșoaia, echipa națională de fotbal a mizat pe hotărârea lui Mirel Rădoi și a punctat prin căpitanul Marius Marin dorința și nerăbdarea de a debuta la Jocurile Olimpice a tuturor celor care fac parte din delegație. Judoka și atleții din Complexul Olimpic din Poiana Brașov au încheiat șirul intervențiilor, aducând cu ei spiritul de luptă și mândria de a fi parte a Echipei Olimpice Team Romania, a precizat COSR pe contul său de Facebook.

REVOLUȚIE DUPĂ EURO 2020! NAȚIONALA ROMÂNIEI, ATINSĂ DIRECT DE SCHIMBAREA PREGĂTITĂ DE UEFA

Naționala României de fotbal primește și mai multe șanse de calificare la un Campionat European, după ce a lipsit și la ultima ediție, la care a găzduit meciuri pe Arena Națională. UEFA plănuiește modificări în privința turneului final european, iar planul a fost dezvăluit de anumite persoane, sub protecția anonimatului. EURO 2020 a fost câștigat de Italia, după o finală disputată împotriva Angliei, pe Wembley. La ultima ediție, meciurile s-au disputat în mai multe țări, iar în optimi s-au calificat și cele mai bune naționale clasate pe locul al treilea în grupe. Schimbările continuă la ediția următoare.

Naționala României, veste bună după EURO 2020

UEFA are un proiect prin care să suplimenteze numărul echipelor care ajung la Campionatul European, de la 24, la 32! Astfel, peste jumătate dintre asociațiile prezente în preliminarii ar trimite echipe la EURO, ceea ce ar însemna șanse în plus și pentru naționala României. Studiul formatului va începe odată cu procesul de atribuire a competiției din 2028, iar o decizie va fi luată la sfârșitul anului 2023. Numărul echipelor s-a mărit în 2016, de la 16, la 24, iar la un deceniu distanță s-ar putea dubla, notează Associated Press, conform unor surse care nu și-au dezvăluit identitatea. De asemenea, UEFA s-ar putea asigura că Franța, Germania și Portugalia nu ar mai pica în aceeași grupă, precum s-a întâmplat acum, și că favoritele ar avea un culoar mai bun spre fazele finale. Sursa citată susține că s-ar putea ajunge la diminuarea valorii și interesului, dacă mai multe echipe ar ajunge să se califice la turneul final. “Chiar și cu 24 de echipe care ajung acum la turneul final, calea actuală creează jocuri neînsuflețite, lipsite de atracție pentru echipele de elită a căror calificare ar fi aproape certă și sunt mai puțin atractive din punct de vedere comercial și pentru fani”, mai scrie AP. FIFA a mărit deja numărul de echipe care se califică la Campionatul Mondial din 2026, de la 32, la 48. Rusia și Turcia ar putea fi printre țările care să găzduiască EURO din 2028, întrucât dețin deja infrastructura necesară.

REACȚIA PUBLICAȚIILOR DIN EUROPA, DUPĂ CE ITALIA A DEVENIT “REGINA” CONTINENTULUI!

Fericire pură, Italia cucerește Europa cu Donnnarumma, Italia a distrus visul Angliei, sunt câteva titluri apărute pe site-urile mai multor publicații europene, după triumful Italiei la Euro-2020 în fața Angliei. “Italia cucerește Europa cu Donnnarumma”, a notat cotidianul Marca, după ce portarul italian a apărat două lovituri de departajare. “Donnarumma duce Italia în văzduh”, a scris și As. “Italia a distrus visul Angliei”, a notat The Guardian, care susține că tânăra echipă engleză merită lăudată, chiar dacă mai are de așteptat. Pentru BBC, loviturile de departajare au distrus speranța englezilor de a-și vedea “trofeul acasă”. “Suntem campionii Europei”, a scris Corriere della Sera, în timp ce Ansa subliniază că “italienii au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a câștiga din nou titlul european”. “O Italie ce te înnebunește. Suntem campioni europeni”, a scris și Gazzetta dello Sport. “La Felicita” este titlul de pe prima pagină a site-ului L'Equipe.

Italia e campioană europeană

Reprezentativa Italiei a câștigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând, în finală, Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru englezi a marcat Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro. Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile). La finalul prelungirilor, s-a trecut la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1. La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci și Bernardeschi. Au ratat Belotti și Jorginho. Pentru Anglia au marcat Kane și Maguire. Au ratat Rashford, Sancho și Saka.

SIMONA HALEP, PRĂBUȘIRE ÎN CLASAMENTUL WTA, DUPĂ CE N-A PUTUT SĂ PARTICIPE LA WIMBLEDON

Simona Halep a coborât de pe locul 3 pe 9, cu 4.330 de puncte, după ce nu a participat, din cauza unei acidentări, la turneul de la Wimbledon, la care era deținătoarea trofeului. Câștigătoarea turneului WTA 250 de la Hamburg, Elena Gabriela Ruse, a urcat de pe locul 198 pe 133, cel mai bun din carieră, iar Sorana Cîrstea, care a atins turul al treilea la Wimbledon a urcat de pe locul 45 pe 37. Ashleigh Barty, jucătoarea care s-a impus la All England Club, și-a mărit avantajul în fruntea ierarhiei, în timp ce finalista Karolina Pliskova a urcat șase poziții, până pe locul 7. Dat publicității luni, după turnenul de la Wimbledon, Top 10 WTA are următoarea componență: 1. Ashleigh Barty (Australia) - 9.635 de puncte (față de 7.875 de puncte, în ierarhia anterioară); 2. Naomi Osaka (Japonia) - 7.346; 3. Arina Sabalenka (Belarus) - 6.965 (+ o poziție, 6.195); 4. Sofia Kenin (SUA) - 5.640 (+2); 5. Bianca Andreescu (Canada) - 5.331 (+1, 5.321); 6. Elina Svitolina (Ucraina) - 5.125 (-1, 5.835); 7. Karolina Pliskova (Cehia) - 4.976 (+6, 3.915); 8. Iga Swiatek (Polonia) - 4.695 (+1, 4.465); 9. Simona Halep (România) - 4.330 (-6, 6.330); 10. Garbine Muguruza - 4.165 (+2,4.045). Eliminată în turul I, după ce a abandonat, Serena Williams (SUA), finalista ultimei ediții, a coborât de pe locul 8 pe 16, cu 3.641 de puncte (4.931). Jucătoarele românce din Top 200 au avut următoarea evoluție: Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 45 pe 37, cu 1.734 puncte; Patricia Țig a coborât două poziții, până pe 65, cu 1.284 de puncte; Irina-Camelia Begu a urcat de pe locul 79 pe 71, cu 1.154 de puncte; Ana Bogdan a coborât de pe locul 92 până pe 98, cu 850 de puncte; Irina Bara a coborât de pe locul 112 pe 119, cu 701 puncte; Elena Gabriela Ruse a urcat 65 de poziții, până pe locul 133, cel mai bun din carieră, cu 509 puncte; Jaqueline Cristian a coborât un loc, până pe 153, cu 509 puncte; Mihaela Buzărnescu a coborât de pe locul 160 pe 162, cu 481 de puncte; Monica Niculescu a coborât 19 poziții, până pe locul 210, cu 336 de puncte. Ea a ieșit după 15 ani din Top 200 WTA.

COPILUL MINUNE AL NATAȚIEI DIN ROMÂNIA!

David Popovici și-a trecut în palmares încă o medalie de aur la Campionatul European pentru juniori de la Roma, din Italia. Înotătorul David Popovici, sportiv pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, și-a trecut în cont a treia medalie de aur și a patra, în total, la Campionatul European de înot pentru juniori. Cele patru medalii ale lui David, la Roma, sunt: argint cu ștafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu) de 4x100 m liber - timp: 3:19.93; aur la 100 m liber - timp: 47.30; aur la 200 m liber - timp: 1:45.95; aur la 50 m liber - timp: 22.22.

EROUL ITALIEI A FOST ALES ȘI CEL MAI BUN FOTBALIST DE LA EURO 2020!

Portarul Italiei, Gianluigi Donnarumma, a fot desemnat cel mai bun jucător al Euro-2020, duminică seară, după finala cu Anglia. La 22 de ani, Gianluigi Donnarumma a avut o evoluție apreciată pe tot parcursul turneului. El a apărat și două lovituri de departajare la finala de duminică. Reprezentativa Italiei a câștigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând, în finală, Anglia, scor 4-3, în urma loviturilor de departajare.

Lasă un comentariu