O ADOLESCENTĂ ȘI-A DAT MAMA ÎN JUDECATĂ CĂ NU I-A PERMIS SĂ SE VACCINEZE ANTICOVID...

Distribuie pe:

... Și, a câștigat! O adolescentă de 16 ani, din Israel, a câștigat în istanță dreptul de a fi vaccinată antiCovid-19, în pofida dorinței mamei ei. Plângerea a fost depusă în martie 2021, pentru că adolescenta voia să fie vaccinată, la fel ca tatăl ei și ca alte rude.

Însă, mama fetei a respins dorința ei de a se vaccina, întrucât ea considera că vaccinarea este un “experiment de masă” și se temea că ar putea exista efecte adverse, pe termen lung, pentru fiica ei.

Joi, 8 iulie 2021, un tribunal districtual din Haifa a confirmat verdictul unei instanțe inferioare, care decisese în favoarea adolescentei.

“Instanța a făcut trimitere la recomandările Ministerului Sănătății, ca toți israelienii să fie vaccinați de la vârsta de 12 ani. Pe lângă faptul că va trebui să îi permită fiicei sale să se vaccineze, mama trebuie să plătească acum și cheltuielile de judecată, care reprezintă echivalentul a circa 1.540 de dolari”, potrivit DiGi24.

*

Tot joi, Ministerul Sănătății a anunțat că numărul infecțiilor de coronavirus din Israel a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 518 cazuri noi, cele mai multe fiind legate de varianta Delta, iar premierul israelian, Naftali Bennett, a făcut apel la tineri să se vaccineze împotriva Covid-19.

Aproape 5,7 din cei 9,3 de milioane de rezidenți din Israel, respectiv peste 61%, au fost vaccinați cu prima doză, iar circa 5,2 milioane de persoane au primit și a doua doză (circa 56%). (L.P.)

Lasă un comentariu