PREȘEDINTELE FR DE NATAȚIE, CAMELIA POTEC, PROPUNERE TRANSMISĂ GUVERNULUI DUPĂ RECORDURILE LUI DAVID POPOVICI

Distribuie pe:

Performanțele excelente ale României la Europenele de natație de juniori de la Roma au făcut-o pe Camelia Potec să ia atitudine. Președintele Federației Române de Natație a făcut o altă solicitare Guvernului după ce David Popovici s-a întors în țară cu 4 medalii, dintre care 3 de aur și una de argint și cu 3 recorduri. “Am foarte mari emoții și, de data aceasta, cred că emoțiile sunt în sufletul tuturor, mai ales că avem aici niște părinți care au la fel de multe emoții. Ne bucurăm că am venit cu astfel de rezultate. Aș dori să fac un apel către toți deputații țării noastre. Peste o lună, sau o lună și jumătate, când se întorc din concedii, aș dori să vorbească aceeași limbă cu noi, oamenii din sport, și să fie de acord să acorde votul de încredere pentru propunerea legislativă ce are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 19 iulie drept ziua națională a înotului. Din păcate, din câte am auzit, a fost respinsă în Senat, dar, pentru că cei din Camera Deputaților e forul decizional, facem un apel pentru dânșii, pentru că, pentru sportul românesc, pentru generația viitoare pentru a avea niște copii sănătoși, contează ca înotul să aibă o zi națională. O zi în care, chiar dacă nu avem bazinele necesare în care să-i putem duce pe toți copiii. Avem râuri, avem lacuri, avem piscine, avem ștranduri, avem Mare, avem Oceane, dacă mergem în străinătate în vacanță și putem sărbători împreună cu toți românii ziua națională a înotului", a spus Potec.

Camelia Potec vine și cu un anunț extraordinar pentru România

“Am mai scris o filă de istorie. Ieri, în ultima zi a Europenelor de juniori de la Roma, ni s-a acordat organizarea în România, pentru prima dată, a 3 competiții europene: două de juniori, unul la înot și unul de sărituri în apă, de anul viitor chiar, și unul de seniori în bazin scurt, pentru sfârșitul anului 2023. Până acum nu am putut organiza aceste campionate pentru că nu am avut infrastructura necesară. Dar iată că, începând de anul acesta avem o nouă bază sportivă în Otopeni", a explicat Potec. David Popovici a încheiat, astfel, Campionatele Europene de înot pentru juniori din Capitala Italiei cu patru medalii, dintre care trei de aur: argint în proba de ștafetă 4 X 100 de metri liber cu echipa României, alături de Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu, timp - 3:19:93; aur la 100 de metri liber, timp - 47.30; aur la 200 de metri liber, timp - 1:45:95; aur la 50 de metri liber, timp - 22:22. La Campionatele Europene din Italia, pe lângă cucerirea celor patru medalii, David Popovici a stabilit și trei recorduri mondiale la juniori, două în proba de 100 de metri și unul în proba de 200 de metri, și a reușit să stabilească cel mai bun timp din lume în proba de 100 de metri în 2021, după cum a anunțat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. La Europenele de natație de juniori de la Roma, România a participat în 8 finale, cu 11 sportivi.

SUPERLATIVELE EURO 2020 - CINE A FOST CEL MAI BUN PASATOR DECISIV, CINE A RECUPERAT CEL MAI MULT ȘI CINE A REUȘIT CELE MAI MULTE DRIBLINGURI LA TURNEUL FINAL

Euro 2020 s-a terminat cu victoria echipei naționale a Italiei. Aici ai superlativele individuale de la Euro 2020. Italia a câștigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obținut în 1968. Pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2. Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile). La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci și Bernardeschi. Au ratat Belotti și Jorginho. Pentru Anglia au marcat Kane și Maguire. Au ratat Rashford, Sancho și Saka. Gianluigi Donnarumma este fotbalistul care a bifat cele mai multe minute. Portarul italian a fost urmat de Jorginho, primul jucător de câmp care a depășit 700 de minute la turneul final al Campionatului European. Deși Portugalia a fost eliminată prematur din competiție, Cristiano Ronaldo nu a mai putut fi depășit și a câștigat titlul de cel mai bun marcator al turneului. Portughezul a marcat de cinci ori, la fel ca și Patrik Schick, dar pentru că a avut o pasă decisivă în plus, a cucerit titlul de golgheter. Harry Kane, Romelu Lukaku, Karim Benzema și Emile Forsberg au marcat de câte patru ori. Elvețianul Steven Zuber a fost cel mai bun pasator decisiv al turneului final. A reușit patru pase decisive, cu una mai mult decât Luke Shaw, Pierre Hojbjerg, Dani Olmo sau Marco Veratti. Dani Olmo (Spania) a fost lider la acest capitol. El a șutat de 20 de ori către poarta adversă, iar șapte dintre aceste șuturi au prins cadrul porții. Lorenzo Insgine (Italia) a fost al doilea, cu 19 șuturi către poartă, în timp ce Ciro Immobile a fost al treilea, cu 18 șuturi la poarta adversă. Un capitol pe care probabil l-ar fi câștigat Kylian Mbappe, dacă Franța nu ieșea prematur din competiție. Francezul a terminat pe poziția a doua, cu 26 de driblinguri reușite. El a fost depășit de Raheem Sterling, care a prins inclusiv finala Euro 2020. Englezul a bifat 34 de driblinguri reușite. Al treilea a fost danezul Braithwaite, cu 25 de driblinguri. Mijlocașul italian Jorginho a fost cel mai faultat jucător de la Euro 2020. El a suferit 18 intervenții ilegale asupra sa, devan-sându-i pe Alvaro Morata, Harry Kane și Dani Olmo. Italo-brazilianul Jorginho a depășit toate recordurile la acest capitol. Mijlocașul Squadrei Azzurra a reușit 25 de recuperări la turneul final al Euro 2020, record absolut în toată istoria competiției. El l-a depășit pe coechipierul său de la Chelsea, NGolo Kante, care a terminat al doilea la Euro 2020.

TRAGEREA LA SORȚI A GRUPELOR EHF CHAMPIONS LEAGUE

Recent, a avut loc, la Viena, tragerea la sorți pentru grupele EHF Champions League. La handbal feminin, CSM București, campioana României, a fost repartizată în grupa A, alături de Brest-Bretagne, Franța, Ferencvaros, Ungaria, Buducnost, Muntenegru, Borussia Dortmund, Germania, Rostov-Don, Rusia, Esbjerg, Danemarca, și Podravka, Croația. În grupa B vor juca CSKA, Rusia, Vipers Kristiansand, Norvegia, campioana de anul trecut, Krim Mercator, Slovenia, Odense, Danemarca, Gyor, Ungaria, Metz, Franța, Kastamonu, Turcia, și Savehof, Suedia. Grupele EHF Champions League vor debuta pe 11 septembrie, iar cele mai importante dueluri vor fi transmise în direct de canalele Digi Sport. Conform planificării inițiale, CSM București va juca în prima etapă cu Esbjerg, în deplasare. În runda a doua, campioana României va primi vizita celor de la Rostov, ulterior fiind programate dueluri cu Podravka, în deplasare, Borussia Dortmund, Buducnost, ambele la București, Brest, în deplasare, în timp ce ultimul joc din tur este Ferecnvaros, pe teren propriu. Primele două clasate din fiecare grupă vor merge direct în sferturile de finală, în timp ce ocupantele pozițiilor trei, patru, cinci și șase vor disputa un play-off. România va fi reprezentată în grupele Champions League și de Dinamo București, dar la handbal masculin.

MIREL RĂDOI VREA MEDALIE LA JOCURILE OLIMPICE

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul naționalei de fotbal a României, și-a propus ca tricolorii să aducă o medalie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde reprezentativa României participă pentru prima dată după 56 de ani. Antrenorul a spus că România se califică atât de rar încât acum ar trebui să facă performanță la această competiție. România va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru prima dată după 56 de ani, iar Mirel Rădoi a spus că jucătorii ar trebui să se simtă obligați să facă performanță, având în vedere cât de rar are naționala tricoloră ocazia să ajungă la această competiție cu fotbalul. Rădoi și-a adus aminte o declarație a lui Neymar, care a câștigat turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice cu naționala Braziliei, în 2016. “Chiar glumeam cu tata acum ceva timp, că era el copil mic când ne-am calificat ultima oară și vorbeam de generația care a fost, că sunt în continuare doar câțiva care mai sunt printre noi. Ne calificăm atât de rar, că ar trebui când participăm să luăm o opțiune serioasă, să aducem ceva rezultate, pentru că ne calificăm atât de rar. În momentul când ne calificăm, să facem o performanță. Neymar zicea că pentru el, Jocurile Olimpice au însemnat mai mult decât un campionat mondial, deci dacă un astfel de jucător zice de această competiție lucrurile astea înseamnă că e ceva fabulos. În mintea mea de om nebun am zis o medalie, dar va trebui să luăm lucrurile pas cu pas. Prima etapă va fi să trecem de faza grupelor. Degeaba vorbim de medalii, de finală, de finală mică, dacă noi nu suntem în stare să abordăm fiecare meci la victorie și să reușim să aducem punctele necesare pentru a trece de faza grupelor", a spus Mirel Rădoi.

AȘA ARATĂ LUPTA PENTRU BALONUL DE AUR DUPĂ EURO 2020

EURO 2020 s-a încheiat, iar lupta pentru Balonul de Aur 2021 pare să aibă deja un câștigător. Celebra publicație Goal.com a alcătuit un top în funcție de performanțele individuale reușite în acest an calendaristic: goluri, pase de gol, trofee câștigate. Lider în acest clasament este Lionel Messi, care a cucerit în weekend Copa America alături de naționala Argentinei. “Puricele" are 33 de goluri, 14 pase decisive și a cucerit Copa America și Cupa Spaniei în acest sezon. Lionel Messi are deja 6 Baloane de Aur în palmares și se pregătește să-l câștige pe al 7-lea. Marele său rival, Cristiano Ronaldo, se află pe locul 8 în topul pentru Balonul de Aur: are 27 de goluri, 4 pase decisive și a câștigat Cupa și Supercupa Italiei. De asemenea, CR7 a ieșit golgheter la EURO 2020, cu 5 reușite. Robert Lewandowski este pe locul 2 în clasamentul alcătuit pe baza performanțelor din 2021. Atacantul polonez al lui Bayern München are 34 de goluri, 4 assisturi și a câștigat campionatul Germaniei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Jorginho, care are doar 5 goluri și două pase decisive, dar are două trofee uriașe în palmares: UEFA Champions League, cu Chelsea, și EURO 2020, cu naționala Italiei. Cum arată acum clasamentul: 1. Lionel Messi, 2. Robert Lewandowski, 3. Jorginho, 4. N'Golo Kante, 5. Romelu Lukaku, 6. Kylian Mbappe, 7. Kevin de Bruyne, 8. Cristiano Ronaldo, 9. Erling Haaland, 10. Federico Chiesa, 11. Karim Benzema, 12. Raheem Sterling, 13. Ruben Dias, 14. Harry Kane, 15. Gianluigi Donnarumma, 16. Neymar, 17. Mason Mount, 18. Ilkay Gundogan, 19. Phil Foden, 20. Pedri.

Lasă un comentariu