NOU MOD DE CALCUL AL DESPĂGUBIRILOR OFERITE DE ANRP!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 681, din 9 iulie 2021, a fost publicată Legea nr. 193/2021 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 72/2020 pentru suspendarea aplicării prevederilor art. 21 alin. (6) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România și instituirea unor măsuri tranzitorii.

Noua lege (nr. 193/2021) stabilește și un nou mod de calcul al despăgubirilor în cazul imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România și se aplică atât dosarelor viitoare, cât și dosarelor care se află în prezent la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Concret, potrivit noilor reglementări, imobilele care fac obiectul dosarelor de despăgubire vor fi evaluate prin aplicarea grilei notariale valabile pentru anul precedent emiterii deciziei Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor, în considerarea caracteristicilor tehnice ale imobilului și a categoriei de folosință la data preluării acestuia. (L.P.)

Lasă un comentariu