REȚETE DE PENSION

Distribuie pe:

În finalul vernisajului expoziției “Salonul de Artă Fotografică”, eveniment ce s-a desfășurat în ziua de sâmbătă, 10 iulie a.c., la Galeria “Unirea”, Ilarie Gheorghe Opriș, președintele de onoare al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, a prezentat, pe scurt, ultimele două volume de carte apărute la Editura “Sfântu Gheorghe”. Una dintre ele este cartea intitulată “Rețete de pension”, având autor pe sibianca Mariana Frum.

DESPRE AUTOAREA CĂRȚII

Mariana Frum s-a născut la Sibiu, în anul 1964. Și-a petrecut copilăria la țară, la bunici și, de la vârsta de 4 ani, a început să modeleze în lutul pe care-l găsea în sat. După mai mulți ani, a început să confecționeze obiecte de artizanat, bijuterii și a început să picteze. În ultimul an, a participat la 7 expoziții de pictură, dintre care, la două internaționale. La cea de la Veneția a obținut premiul “Rafaello & Canova”. În cursul acestei veri, se va înscrie în Asociația Artiștilor Plastici Mureș, iar lucrările ei vor putea fi văzute la Galeria “Unirea”.

DESPRE CARTE

Mergând pe la bunici și pe la neamurile sale, a descoperit un caiet scris cu rețete pentru prepararea prăjiturilor. Ineditul lor constă în faptul că sunt rețete tradiționale, din partea locului, dar sunt și originale, prin faptul că cele trei generații de gospodine au creat rețete proprii. Autoarea a recuperat toate aceste rețete de prăjituri și și-a propus să le pună în valoarea prin acest volum de carte care cuprinde 250 de rețete de prăjituri diferite. Cartea care a fost editată în număr limitat de exemplare poate fi achiziționată de la Ilarie Gheorghe Opriș, la Galeria “Unirea”, la prețul de 20 de lei.

Lasă un comentariu