PAPA FRANCISC A FOST EXTERNAT DUPĂ INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ LA COLON, SUFERITĂ ÎN URMĂ CU 10 ZILE (AFP)

Distribuie pe:

Papa Francisc a fost externat, în cursul dimineții de miercuri, din spitalul din Roma, unde se afla, în convalescență, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la colon, pe 4 iulie, a constatat un fotograf al Agenției France Press.

Suveranul pontif argentinian, în vârstă de 84 de ani, a părăsit într-un automobil cu geamurile fumurii spitalul universitar Gemelli, unde

a fost supus, sub anestezie generală, unei proceduri denumite “colectomie stângă” (intervenție pentru extirparea unei secțiuni din colon).

Duminică, Papa a apărut pentru prima dată în public, după operație, stând la balconul rezervei sale de la etajul zece, timp de aproximativ zece minute, pentru a rosti tradiționala rugăciune “Angelus” în fața a sute de credincioși.

GEORGE W. BUSH CONSIDERĂ O “GREȘEALĂ RETRAGEREA TRUPELOR NATO ȘI REGRETĂ PREJUDICIILE ADUSE FEMEILOR AFGANE

Fostul președinte american George W. Bush a criticat miercuri decizia de retragere a trupelor NATO din Afganistan, pe care o consideră o “greșeală” de pe urma căreia vor avea de suferit “femeile și fetele afgane”, transmite AFP.

“Femeile și fetele afgane vor suferi un prejudiciu de nedescris. Este o greșeală”, a afirmat, într-un interviu acordat postului german Deutsche Welle, fostul președinte republican, cel care a trimis trupele americane în Afganistan, în toamna lui 2001, după atacurile teroriste de la 11 septembrie.

“Ele vor fi pur și simplu abandonate, pentru a fi masacrate de acești oameni foarte brutali, iar aceasta îmi frânge inima”, a spus Bush în interviul prilejuit de vizita cancelarului german Angela Merkel la Washington.

George W. Bush crede, de altfel, că și cancelarul german “simte același lucru ca și el”. Fostul președinte a adus un omagiu “clasei și demnității” Angelei Merkel, care va părăsi în toamnă funcția de cancelar, după 16 ani la conducerea Germaniei.

Șefa guvernului german se va întâlni joi, la Casa Albă, cu președintele Statelor Unite, democratul Joe Biden. Acesta a anunțat joi că misiunea militară americană în Afganistan “va fi încheiată la 31 august”.

Comandantul forțelor americane și NATO în Afganistan, generalul Austin Scott Miller, și-a predat atribuțiile, luni, în contextul retragerii definitive a trupelor străine din țară.

Retragerea intervine în plină ofensivă a talibanilor, care le-a permis acestora să cucerească mari teritorii în fața unei armate afgane lipsite, de acum, de sprijinul aerian crucial al Statelor Unite și care nu mai poate opune decât o slabă rezistență. (AGERPRES)

Lasă un comentariu