IATĂ, LA ZI, ADEVĂRATA FAȚĂ A MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

Conform statisticilor, municipiul Târgu-Mureș are cel mai mare aparat administrativ din țară raportat la populație (134.000 locuitori în 2011). Primăria acestuia asigură confortabile locuri de muncă pentru 1.271 de angajați, fără poliția locală, ceea ce înseamnă că 2 la sută din populația activă a orașului lucrează aici. Dintre aceștia, 424 sunt funcționari publici și 847, încadrați ca persoane contractuale.

Din punctul de vedere al numărului de salariați, municipiul Târgu-Mureș poate fi “mândria noastră”, pentru că, la acest capitol, doar combinatul Azomureș îl întrece.

Plecând de la această armată de salariați, și îndeosebi de la cei 424 de funcționari publici cu responsabilități directe în buna administrare a treburilor orașului, ne întrebăm, în mod firesc, cu ce se ocupă aceștia, din moment ce orașul este , mai nou, atât de prost gospodărit?

Să fie acest punct de vedere o halucinație a mofturoșilor locuitori ai lui, sau o realitate care ar trebui să ne dea de gândit?

Pentru a se convinge de acest fapt, îi invităm pe domnii și doamnele în cauză să iasă pe străzi și să perceapă realitatea așa cum e, poate astfel se vor naște și ceva măsuri de schimbare a lucrurilor în bine.

Împărțind cei 175 de km, cât măsoară lungimea străzilor municipiului, la cei 424 de funcționari ar rezulta de parcurs pentru fiecare doar 412 m, ceea ce ar însemna doar o mică plimbare de agrement, timp în care cu siguranță vor descoperii multe neajunsuri de care cetățeanul se plânge.

Luând orașul la picior, fotoreporterul nostru ne aduce, din păcate, în fiecare zi vești proaste din teren.

Orașul este tot mai ticsit de gunoaie netransportate și prost depozitate și atunci la ce să ne mai mirăm de lipsa de reacție la netransportarea unor grămezi de iarbă în putrefacție și de crengi adunate, dacă pe aleșii noștri nici sutele de containere și de coșuri stradale ticsite de gunoaie nu-i impresionează.

Iată doar câteva secvențe, la zi, din cartierele 1848 și Tudor, surprinse de către reporterul nostru, Iosif Trif. (I.C.)

Lasă un comentariu