PRIMIM DE LA CITITORI: SĂNĂTATEA VOASTRĂ, ÎN MÂINILE LOR

Distribuie pe:

Luați orice oraș din România și căutați legăturile periculoase, care se numesc afacerile din sănătate, de la stat spre privat și returul aferent. Veți descoperi ceva ce ar trebui să zbârlească părul judecătorilor, după ce zbârlesc filele dosarelor pe care le face DNA. Cum altfel se poate defini să distrugi compartimente, laboratoare, clinici, în folosul privatului, poate angajator al partidului manager de stat? Să tragi și de timp pentru șmecher de la privat, care nu are nici măcar angajați și adună cu ora bugetarii dispuși să mai facă un ban fără prea multe drepturi? Să refuzi să cumperi consumabile la stat pentru colegul la privat, care te-a angajat când erai în plop? Sau cum se cheamă să sponsorizezi din gros medicii, cu sume și de 6.000 de euro anual, foarte mare coincidență, exact firme cu vaccinuri anti-Covid de azi, pentru ca medicul să simtă că e nevoie să prescrie medicamentele tale? Sunt mii de medici în România care iau ce se numește... sponsorizare, în realitate cadou de la cel care vrea și el cadou, dar de la medic, cu trimis pacienții la leacul minune, uneori un nimic de supliment alimentar/dispozitiv medical, adică ceva netestat clinic, fără studii, de luat pe povești.

Dacă pacienții au decența să se programeze la doctor, nu același lucru îl fac reprezentanții medicali. Specia obraznică care intră peste program, cu pungi la doctor, uitând să iasă cu ele. Unii dintre ei habar nu au pe cine trebuie să stimuleze, întreabă angajații, fac poze la fișiere, ei sunt trimiși să facă ce face orice agent comercial, stimulează medicul ca ăla să prescrie tâmpeniile farmaceutice. Avantaj privat la... stat. Tot din categoria, să dăm ceva la sărmanii medici cu 3.000-4.000 de euro net lunar se încadrează mesele de la prezentările afacerilor farmaceutice, că și medicul e om și poate mănâncă o măslină, o brânzică, o ceva, de la generosul sponsor, care știe cum e treaba și cu periatul de scame imaginare. Surpriză: în sistem se toacă doar banii publici, incapabilii de manageri nu sunt în stare să facă proiecte europene sau să cheltuiască altceva decât banii publici. Care se dovedesc de obicei pe firme cu abonament pe viață la managerache de partid de la spitalul de stat. Care știe că poate veni și răsplata, dacă abonații sunt super-mulțumiți. Fără vreo replică la procurorii care nu citesc presa sau nu fac conexiunile de gen, firma de 2 lei a mai primit anul aceasta a 5-a pomană la spitalul de stat condus de X!

Cu cât ești mai sus ierarhic, cu atât sunt șanse mai puține să nu torni nenorocirile constatate în sistem, se știe că medicii se apără unii pe alții cam ca parlamentarii, care fac front comun în fața cererilor justiției de a da insul cu bube la judecată. Când ați auzit de vreun medic care să toarne alt medic, să facă ceva util instituțiilor de control din respect pentru codul lui Hipocrate? Da, mai pozează câte unul în uniformă pacienți legați sau viermi pe pacient, după care urmează represaliile și colectivul care nu trebuie să aprobe, prin mobilizări, ce a făcut rebelul. Când ați auzit de concurență pentru șefia unui spital? Băieții concurează singuri, când nu se pun participanți cu dosare incomplete, să pară că incapabilul de la partid a avut concurență reală. Cine să fie, oare, vinovat că medicii sau nu numai medicii inteligenți și cu performanțe nu vor să candideze față de orice ratat cu carnet de partid sau un interimar la fel de incapabil, asigurat tot de partid? Unde ați auzit că la spitale trebuie să fie musai medici manageri, inși care știu mișcarea, care trag pentru clinicile lor, care știu pe cine să mânjească când e cazul și nu persoane care știu ce e acela manageriat, care nu pot fi cumpărate și care nu au nevoie de pomeni gen să îi bifăm câteva ore de medic la managerul cu 8 ore de manager, că și el e om și are de plătit întrețineri sau procente din salariu. Concluzionând, sistemul medical e foarte bolnav, procurorii se fac că nu știu ce înseamnă cadoul, banii înapoi, firmele necunoscute care prestează, sponsorii care speră la întors banii de la beneficiarul în uniformă albă. Și nu mai vorbim de lucrările de reabilitare clădiri de 100 de ani, pericol public, în mod normal, nici de apetența pentru sute de mii de pișcoturi, de parcări de neam prost, de inși de la țară care se dau domni și doamne doar pentru că nu mai au WC în fundul curții. Cum nu spunem nici de refuzul de a se repara cu anii acceleratoare, CT-uri, aparate Roentgen, pentru a da pâine privatului inexistent vreo 30 de ani, pe atunci slujbaș la spital de stat. Sănătate! Ca urare, să nu aveți de-a face cu sistemul!

Lasă un comentariu