DREPTATEA, ÎNȚELEPCIUNEA ȘI...CUVÂNTUL DIVIN

Distribuie pe:

* “Dreptatea la români”: Poporul român are un respect nemărginit pentru dreptate. Fie în orice întâmplare, el pleacă capul dinaintea ei. În ochii poporului “dreptatea este o dumnezeire”, și când vorbește de dânsa, el o numește “Sfânta dreptate”. - Vasile Alecsandri (1821-1890), poet, dramaturg, prozator, om politic.

“Umanitatea” - ține numai până unde ține dreptatea; “dincolo de dreptate, locuiesc fiarele sălbatice”. - Simion Bărnuțiu (1808-1864), om politic, gânditor, unul din conducătorii revoluției din Transilvania de la 1848.

“Poporul român”, numai atunci va putea fi fericit, când educația integrală a cetățenilor se va sprijini pe “Adevăr” și “Dreptate”. Vasile Conta (1845-1882), filosof materialiast.

“Cei ce au urechi de auzit, să audă!” AMIN!

***

* “Înțelepciunea la români”: Despre “Înțelepciune”, să-L rugați pe Dumnezeu să vă dea “Înțelepciune” și veți constata că viața vi se va schimba. Nu dați pe “Gougle” să căutați “Înțelepciunea”, ci aprindeți o lumânare, îngenunchiați, lăsați inima să-i șoptească tainic lui Dumnezeu și veți simți că inima voastră va începe să bată într-un ritm pe care, până acum, nu l-ați cunoscut, iar apoi veți auzi, în bătaia inimii, cuvintele “Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătosul!” - vă veți aduce aminte de cuvintele scripturistice: “Începutul înțelepciunii este frica de Dumnezeu”.

Gheorghe Colțea - “Poteci de lumină”

Preot Protopop Bran-Zărnești

***

* Un cercetător german a studiat mai multă vreme viața viespilor și a aflat un lucru interesant: “Când o viespe află dulceața din fagurele de miere, nu se apucă să mănânce numai singură, ci o face pe crainicul: se duce și anunță și alți viespi; le cheamă la înfruptare”. Să facem și noi măcar atât ca aceste ființe sălbatice! Cuvântul lui Dumnezeu, care este unul dulce și atrăgător, să-l ducem și altor frați care nu s-au îndulcit din evanghelia lui Hristos; Să-i chemăm la ospățul dulce duminical și în sărbători, unde El stă în capul mesei, ca un “MIRE” adevărat.

P.S. “Deschideți-mi mie porțile dreptății și intrând în ele voi lăuda pe Domnul. Aceasta este poarta Domnului, drepții vor intra prin ea” (Psalmul 117, 19-20).

Lasă un comentariu