LAPTELE PRODUS DIN CELULE UMANE MAMARE ESTE MAI HRĂNITOR DECÂT CEL PRODUS ÎN PREZENT

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la compania BIOMILQ din Carolina de Nord, citați de descopera.ro, susțin că au obținut primul lapte matern din celule umane mamare, cultivate în laborator, și că produsul este mult mai hrănitor decât formulele de lapte din prezent.

“Laptele uman este extrem de complex, atât în compoziție, cât și în structură, ceea ce a făcut imposibilă reproducerea lui în afara corpului mamei care alăptează.

Totuși, utilizarea celulelor mamare umane pentru a genera laptele permite producerea, din abundență, a unor macronutrienți benefici, care nu se regăsesc în opțiunile de formulă care înlocuiesc, în prezent, laptele matern, atunci când sunt probleme de alăptare.

Ultimele noastre cercetări demonstrează că o mare parte din complexitatea laptelui poate fi realizată prin reproducerea relației dintre celulele care îl produc și condițiile pe care le experimentează în interiorul corpului în timpul lactației.

Deși laptele a fost creat utilizând celule umane, nu este exact același lucru cu laptele matern natural, însă se potrivește îndeaproape cu macronutrienții din laptele matern normal, conținând oligozaharide extrem de importante din laptele uman și alte ingrediente active.

Laptele matern natural este un cocktail unic de substanțe nutritive, anticorpi și proteine pe care mama le produce de-a lungul lactației și diferă de la o persoană la alta. Oricât de mult ar încerca, laptele tip formulă și cel cultivat în laborator, probabil, nu vor reproduce acest lucru.

Însă, laptele din celule crescute în laborator poate avea beneficii pe care laptele matern nu le are, inclusiv lipsa completă a toxinelor din mediul înconjurător sau de la medicamentele eliberate pe bază de rețetă, care pot ajunge în laptele matern normal.

Acum, ne concentrăm asupra aspectelor legate de reglementările stricte pe care laptele trebuie să le treacă înainte să ajungă pe rafturile supermarketurilor, dincolo de extinderea capacității de producție pentru a satisface cererea destul de mare dacă se va stabili că este sigur și eficient”, explică oamenii de știință americani. (L.P.)

Lasă un comentariu