BENEFICIILE CULORILOR ASUPRA STĂRII EMOȚIONALE

Distribuie pe:

Primele mărturii ale folosirii culorilor în scopul alinării stărilor emoționale datează încă din Antichitate, când se practica expunerea la diverse culori sau se foloseau creme și substanțe colorate.

În timp, s-a dezvoltat cromoterapia, adepții acesteia susținând că fiecare culoare are corespondent pentru organe și stări de spirit. Persoanele tratate prin cromoterapie fac adevărate băi de culoare, fiind expuse la lămpi cu halogen, care eliberează o anumită culoare, în cantități controlate, culoarea fiind aplicată asupra unei zone sau asupra unor centre de energie.

În multe țări, cromoterapia este recomandată ca terapie alternativă, în diverse dezechilibre sau tulburări, având aplicații și în decorațiunile interioare.

Iată cum ne pot influența anumite culori:

Roșul activează emoțiile, vigoarea și determinarea. Pot miza pe culoarea roșie persoanele care vor să alunge anxietatea, tristețea și gândurile negre.

Galbenul stimulează activitatea intelectuală, alungă oboseala și melancolia. Este culoarea spontaneității și a bucuriei de a trăi.

Verdele alungă insomnia și nervozitatea, invită la comunicare și la acțiuni sociale. Este un remediu contra stresului, oboselii și tulburărilor emoționale.

Albastrul este o culoare potrivită pentru a deschide mintea și pentru a stimula creativitatea. Induce relaxarea, fiind potrivit pentru un somn odihnitor. Este o culoare ideală pentru favorizarea concentrării.

Portocaliul este benefic pentru starea de bine, pentru creativitate și comunicare. Această nuanță este considerată și un adevărat tonic sexual, fiind recomandată cuplurilor, deoarece se spune că ar stimula libidoul.

Turcoazul este o culoare a siguranței și a purității. Este considerată una dintre cele mai liniștitoare culori.

Violetul reduce angoasele, fobia și teama, alungă ura și violența. Favorizează dezvoltarea intelectuală, energizează și stimulează puterile ascunse ale creierului. (L.P.)

Lasă un comentariu