SIGURANȚĂ ÎN VACANȚĂ!

Distribuie pe:

Pentru ca zilele libere din vacanță să fie petrecute în siguranță, polițiștii mureșeni recomandă tuturor cetățenilor să țină cont de următoarele sfaturi:

* Manifestați atenție ridicată față de bunurile personale, mai ales în zonele aglomerate (ștanduri, piscine, alte locuri de relaxare întâlnite în zonele montane sau la mare)!

* Nu vă lăsați bunurile nesupravegheate, în diferite zone de agrement, nici pentru o secundă! Infractorii oportuniști pot profita de neglijența dumneavoastră!

* Faceți-vă o obișnuință în a păstra în portmoneu doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente! În niciun caz, să nu păstrați codul PIN al cardului lângă acesta!

* Nu postați pe rețelele de socializare date cu privire la programul dumneavoastră de vacanță! Infractorii sunt prezenți și în mediul virtual, de unde își pot culege informațiile necesare pentru săvârșirea actelor infracționale (adresa potențialelor victime, programul de vacanță etc)! Selectați cu grijă informațiile pe care le postați online! Țineți cont de faptul că lumea virtuală este un spațiu public!

* Grăbiți-vă încet, pentru a ajunge în siguranță la destinațiile dorite! Adaptați viteza la condițiile de drum și trafic! Respectați viteza legală de deplasare! Nu uitați, alcoolul ucide! Nu-l urcați la volan!

Recomandările polițiștilor pentru copii

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, polițiștii mureșeni recomandă celor mici:

Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora și alegeți locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport etc.)!

După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!

Circulați doar pe trotuar! Pe drumurile unde nu există trotuare, circulați întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca mașinile care circulă pe partea carosabilă să vină din fața voastră.

Nu staționați pe bordura trotuarelor, deoarece vă puteți dezechilibra și ajunge în fața mașinilor!

Traversați strada numai pe trecerea de pietoni! Nu fugiți pe trecerea de pietoni, opriți-vă pe marginea acesteia și așteptați ca mașinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veți aștepta cu răbdare apariția luminii de culoare verde și veți traversa numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranță, dar și în acest caz trebuie să vă asigurați din ambele sensuri, pentru că pot exista și șoferi neatenți. Coborâți de pe bicicletă când vreți să traversați strada pe trecerea de pietoni!

Nu transportați pe bicicletă altă persoană!

Reamintim părinților și copiilor că, pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani.

Atenție! Dacă se apropie de trecerea de pietoni, mașinile de Poliție, Salvare sau Pompieri, nu traversați, chiar dacă semaforul arată culoarea verde!

Lasă un comentariu