ISU MUREȘ ÎN ACȚIUNE

Distribuie pe:

În perioada 15-16 iulie, pompierii mureșeni au intervenit la 67 de intervenții, din care - trei accidente rutiere, două intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase, două alte situații de urgență și 60 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Accidente rutiere:

- Joi, 15 iulie, în jurul orei 13.55, accident rutier la ieșire din localitatea Albești spre Brașov (E 60). Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. A fost vorba despre un accident rutier între două autoturisme. În urma impactului au fost trei victime, una de cod roșu - gen masculin, de aproximativ 58 de ani, una de cod galben - gen feminin, și una de cod verde - gen masculin. Victimele au fost asistate medical de către echipajele de pe ambulanțele SMURD și SAJ. Circulația s-a desfășurat alternativ, pe un sens de mers, pe toată durata intervenției.

- Joi, 15 iulie, în jurul orei 14.45, accident rutier produs pe raza localității Căpușu de Câmpie (DJ 152 A). Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș și pompierii din cadrul SVSU Iernut.

A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp de electricitate. O persoană de sex masculin, cu vârsta de 46 de ani, s-a autoevacuat, acesteia i s-au acordat îngrijiri medicale de către echipajul de pe ambulanța SMURD Iernut, după care a fost transportat la UPU SMURD Târgu-Mureș. Circulația s-a desfășurat alternativ, pe un sens de mers, pe toată durata intervenției.

- Noaptea trecută, în jurul orei 00.05, accident rutier produs în localitatea Șăulia, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Secției Sărmașu. A fost vorba despre un autoturism care a intrat în coliziune cu un cap de pod. În urma impactului, conducătorul autoturismului a rămas încarcerat, salvatorii au intervenit de îndată pentru extragerea victimei, o persoană de sex feminin de aproximativ 50 de ani. Victima a fost extrasă și predată echipajului medical, după care a fost transportată la spital. În interior se mai aflau doi minori, aceștia neîncarcerați, un băiat de aproximativ 14 ani și o fată de aproximativ 13 ani. Băiatul a necesitat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital. Fata a fost preluată de către un aparținător, aceasta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. O bandă de sens a fost blocată pe toată durata intervenției.

Intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase:

- Joi dimineață, în jurul orei 04.30, șanț înfundat în municipiul Târnăveni, strada Rândunelelor. Au intervenit, pentru decolmatarea șanțului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni.

- Joi dimineață, în jurul orei 07.30, pod înfundat din cauza căruia intra apa în cinci curți din localitatea Botorca, strada Apicultorilor. Intervin pentru decolmatarea podului și îndiguire, pentru a împiedica pătrunderea apei în curțile cetățenilor, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni.

Lasă un comentariu