SANTHA NORA DE LA CSS TÂRGU-MUREȘ, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA ÎNOT

Distribuie pe:

În perioada 14-18 iulie, baza de natație din cadrul Complexului Sportiv Național “Lia Manoliu” din București a găzduit Campionatul Național de înot pentru cadeți, competiție la care au participat 551 de sportivi de la 76 de cluburi din întreaga țară. Printre cluburile prezente s-a numărat și CSS Târgu-Mureș, care a cucerit o medalie de aur și un titlu național prin Santha Nora, la 100 metri fluture, categoria de vârstă 13 ani. Nora a mai obținut două locuri IV în probele de 100 metri craul și 200 metri mixt și s-a clasat pe cea de-a 11-a poziție la 100 metri spate, 100 metri bras și 400 metri craul. În urma acestor rezultate, sportiva pregătită de antrenoarea Szeghalmi Andrea a ocupat, în final, locul IV în clasamentul general al acestei categorii de vârstă. Alte rezultate obținute de înotătorii târgumureșeni la competiția din capitală: Veress Rebecca (născută în 2009): locul 6 la probele de 100 metri fluture și 100 metri bras, locul 10 la 100 metri spate și loc 11 la 400 metri liber. Bianca Morar (2009): loc 9 la 100 metri spate, loc 10 la 200 metri mixt, loc 11 la 100 metri fluture, loc 12 la 100 metri liber și 400 metri liber, loc 14 la 100 metri bras. Feiffer Hunor (2009): loc 9 la 100 metri liber, 100 metri fluture, loc 12 la 200 metri mixt și loc 15 la 100 metri bras. Ianis Gherman (2007) : loc 14 la 100 metri spate. De menționat este că sportivul Kovacs Csanad (născut în 2007) deși a concurat accidentat, a reușit să parcurgă toate probele competiției obținând cei mai buni timpi ai săi. Din delegația târgumureșeană au mai făcut parte Maday Timea (2008), Anderka Farkas Kamilla (2008), Csifo Akos (2009) și Vlad Iacob (2009), care au contribuit și ei la obținerea locului 12 de către CSS Târgu-Mureș în clasamentul pe cluburi. Înotătorii mureșeni sunt pregătiți de Szeghalmi Andrea, Kisgyorgy Evelin și Csorbasi Janos, care mulțumesc pe această cale părinților pentru susținere și preparatorilor fizici Simo Attila și Nagy Istvan pentru sprijinul acordat în pregătirea sportivilor.

CFR CLUJ ȘI-A AFLAT POSIBILA ADVERSARĂ DIN TURUL TREI PRELIMINAR AL LIGII CAMPIONILOR

Dacă va trece de Lincoln, din Gibraltar, CFR Cluj va evolua cu Slovan Bratislava (Slovacia) sau cu Young Boys Berna (Elveția) în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Meciurile vor avea loc la 3/4 august, la Cluj-Napoca, și la 10 august. Până atunci, CFR Cluj trebuie să treacă de campioana Gibraltarului, Lincoln Red Imps. Primul meci al echipei lui Șumudică este în deplasare, astăzi, de la ora 19:00, iar returul, la 28 iulie, la Cluj-Napoca.UPDATE | Dacă va trece de Lincoln, CFR Cluj o va întâlni, în turul al treilea preliminar din Liga Campionilor, pe câștigătoarea dublei manșe dintre Slovan Bratislava și Young Boys.

“AȘ MURI PENTRU EL, MI-AȘ DA VIAȚA!”

Emiliano Martinez (28 de ani), portarul lui Aston Villa și al naționalei Argentinei, a făcut o declarație de dragoste pentru Leo Messi (34 de ani), colegul și prietenul său din naționala “Pumelor”. Goalkeeperul a spus că ar “muri pentru Messi” și că se bucură că l-a ajutat să câștige Copa America. Leo Messi a câștigat Copa America alături de naționala Argentinei și cu ajutorul lui Emiliano Martinez, care a avut prestații excelente în semifinale și în final, dar per total, pe tot parcursul turneului. La o săptămână după succesul survenit chiar pe terenul rivalei Brazilia, Martinez a făcut o declarație greu de repetat. Martinez a dezvăluit cum i-a dat Messi forță și i-a ridicat moralul, ajutându-l să devină mai bun pentru el. “N-am mai avut cuvinte când am văzut că m-a lăudat pe Instagram. Sunt cuvinte sau fotografii pe care le voi păstra toată viața. La fel a fost și după semifinala cu Columbia, când a venit să mă îmbrățișeze. Mi-a dat forță pentru finală! Dacă Leo a spus că sunt un fenomen, cum să nu dau totul în finală?! Aș muri pentru el, mi-aș da viața! Am zis de acum 4-5 luni că aș face totul ca el să câștige Copa America. Cred că și brazilienii și-au dorit ca Argentina să câștige Copa America. Pentru Messi. Și ce argentinian nu și-ar dori ca Messi să câștige? Sperăm să-i putem aduce și Cupa Mondială”, a declarat Emiliano Martinez, pentru publicația Ole.

RAUL BADIU, PE LOCUL 5 ÎN TOPUL JUNIORILOR LA CAMPIONATUL MONDIAL DE RALIURI

Singurul român din Campionatul Mondial de Raliuri, Raul Badiu, a terminat pe locul 5 în clasamentul juniorilor, la finalul Raliului Estoniei, a treia etapă din acest sezon. Acesta a obținut 10 puncte în urma acestui rezultat și se află pe locul 8 la general, cu două runde înainte de final. După ce în Croația a fost nevoit să concureze ca super rally, iar în Portugalia a abandonat din motive tehnice, Badiu a pilotat precaut în Estonia, pentru a putea încheia cu bine cele 24 de probe speciale programate. La capătul a 314 kilometri de probe speciale, Badiu și copilotul său Rareș Fetean au încheiat la 4:42 de minute în urma câștigătorului de la juniori, finlandezul Sami Pajari. Pe ultima probă specială, power stage-ul, echipajul românesc a avut și cel mai bun rezultat, cu o clasare pe locul 2. La general, victoria i-a revenit finlandezului Kalle Rovanpera, care i-a devansat pe podium pe irlandezul Craig Breen și belgianul Thierry Neuville. Raul Badiu a terminat pe 25 la general, dintr-un total de 61 de echipaje înscrise la start. “Mă bucur să ne aflăm la finalul Raliului Estoniei. A fost un raliu dificil, cu viteze foarte mari și sărituri lungi. Știam că e greu să terminăm în top 5, pentru că localnicii au multă experiență pe aceste trasee, dar am stat în permanență acolo și mă bucur că am reușit să recuperăm și să fim pe această poziție. Le mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi”, a spus Badiu la finalul etapei din Estonia. Ultimele două etape din acest sezon al Junior WRC vor avea loc în Belgia și Spania, acolo unde echipajul român va fi prezent la start.

SIMONA HALEP NU FIGUREAZĂ PE TABLOUL PRINCIPAL AL ROGERS CUP

Simona Halep, locul 9 WTA, nu figurează pe tabloul principal al Rogers Cup, turneu de categorie WTA 1.000, care în acest an are loc la Montreal. Dacă nu va solicita un wild card, aceasta este a patra competiție importantă pe care Halep o ratează din cauza accidentării suferite la gleznă, la 12 mai, la Roma, după Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice. Simona Halep a câștigat Rogers Cup în 2016 și 2018, și a fost finalistă în 2015. Ultima ei prezență în Canada a fost în 2019, când a fost eliminată în sferturi. În 2020, competiția nu s-a ținut. Nici americanca Serena Williams, acum pe locul 16 WTA, nu s-a înscris la turneul de la Montreal. Nu vor lipsi însă jucătoarea canadiană Bianca Andreescu, locul 5 WTA, și japoneza Naomi Osaka, locul 2 WTA. Pentru Osaka va fi a doua competiție importantă la care participă, după JO și după ce s-a retras de la Roland Garros. Dintre românce, doar Sorana Cîrstea, locul 35 WTA, a fost acceptată pe tabloul principal la Montreal. Programat între 9 și 15 august, Rogers Cup este primul turneu important din seria care precede ultimul grand slam al anului, US Open. Următoarea competiție la care Halep ar putea participa este cea de la Cincinnati (16-22 august), tot de categorie WTA 1.000.

TADEJ POGACAR A CÂȘTIGAT A DOUA OARĂ TURUL FRANȚEI

Ciclistul sloven Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a câștigat a doua oară la rând Turul Franței. În clasamentul general, Pogacar, 22 de ani, a fost urmat de danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), la cinci minute și 20 de secunde, și de ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), la șapte minute și trei secunde. Etapa a XXI-a, desfășurată pe o distanță de 108,4 kilometri în Paris, i-a revenit la sprint, pe Bulevardul Champs Elysees, belgianului Wout van Aert (Jumbo-Visma), urmat de un alt belgian, Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), și de britanicul Mark Cavendish (Deceunink-Quick Step). Tricoul verde, al sprinterilor, i-a revenit lui Cavendish, cel alb cu buline roșii, al cățărătorilor, lui Pogacar, la fel ca tricoul alb, al tinerilor cicliști. Cea mai bună echipă a fost Bahrain Victorious.

Lasă un comentariu