TURNEU INTERNAŢIONAL DE ŞAH - OPEN TÂRGU-MUREŞ

Distribuie pe:

Palatul Culturii găzduieşte, în perioada 20-25 iulie, a doua ediţie a turneului internaţional de şah Open Târgu-Mureş, competiţie organizată de Clubul Sportiv Juvenes şi dotată cu premii totalizând 20.770 de lei brut. Potrivit maestrului internaţional, Baratosi Daniel, principalul organizator, vor fi prezenţi peste 100 de jucători profesionişti, printre care mari maeştri şi mari maeştri internaţionali, cum ar fi Marius Manolache din Galaţi, Vlad Jianu din Bucureşti, Lucian Miron din Ploieşti, Filip Lucian din Iaşi, Alexandru Manea din Braşov, Alin Ardelean din Timişoara, precum şi Iulian Baltag din Republica Moldova. Printre participanţi se numără şi juniorul reghinean Mihnea Ionuţ Ognean, campion şi vicecampion mondial şcolar. Concursul este deschis tuturor categoriilor de vârstă şi se va desfăşura pe parcursul a 7 runde, în sistem elveţian. Vor fi premiaţi ocupanţii primelor locuri din clasamentul open general, seniorii cu vârsta peste 65 ani şi copii sub 8, 10 şi 12 ani, precum şi cei mai buni târgumureşeni.

Câştigătorul competiţiei va primi un premiu în valoare de 5.000 de lei. Partidele mai importante vor fi transmise, în direct, pe pagina de Facebook a CS Juvenes şi vor fi comentate de maestrul internaţional Baratosi Daniel.

MARELE PELE A DAT VERDICTUL! PE CINE A ALES DINTRE LIONEL MESSI ŞI CRISTIANO RONALDO!

Legenda braziliană Pele a oferit un interviu complex în care a ales şi cei mai buni fotbalişti din istorie, în opinia lui. Realizatorul interviului l-a întrebat, pe Pele, pe cine ar alege dintre Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. Chiar dacă în sezonul trecut, jucătorul lui Juventus l-a depăşit pe fostul câştigător al Cupei Mondiale, la numărul de goluri marcate în competiţiile oficiale, el nu este invidios pe portughez şi vorbeşte frumos despre Ronaldo, de fiecare dată când are ocazia. Cu toate că a recunoscut că în ultimul timp Messi este mai bun, Pele îl preferă mai mult pe Cristiano Ronaldo. “Deşi îl consider pe Messi cel mai bun în acest moment, îmi place foarte mult să-l urmăresc jucând pe Cristiano. A devenit un jucător grozav. Ca fani, suntem norocoşi să îi avem pe cei doi luptându-se unul cu altul, în fiecare săptămână. Este bine atât pentru fani, cât şi pentru acest sport. S-ar putea să nu-i mai vedem duelându-se prea mult timp pe cei mai buni doi jucători ai acestei ere. Aşadar, să ne bucurăm de ei cât putem”, a declarat Pele, pentru MadridistaReal. În cadrul aceluiaşi interviu, Pele a fost pus să aleagă cei mai buni 10 fotbalişti din istorie, dar i-a fost imposibil să alcătuiască o listă. “O altă întrebare foarte dificilă. Ar fi zece doar pe vremea când am jucat eu. O să dau câteva nume pentru a vă răspunde la întrebare. Diego Maradona, Alfredo Di Stefano, Giovanni Trapattoni, Garrincha, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Carlos Alberto, Zinedine Zidane, Ronaldo Nazario, Andres Iniesta... Astăzi, suntem norocoşi. Cristiano este grozav. Messi este incredibil. Viitorul arată strălucitor pentru Mbappe”, a răspuns Pele.

FCSB, SEPSI ŞI U CRAIOVA ŞI-AU AFLAT POSIBILELE ADVERSARE DIN TURUL TREI PRELIMINAR AL CONFERENCE LEAGUE

FCSB, Universitatea Craiova şi Sepsi şi-au aflat posibilele adversare din turul trei preliminar al Conference League. FCSB, care a fost cap de serie, va evolua cu Kolos Kovalivka (Ucraina), dacă va ajunge în turul al treilea preliminar al Conference League. Până atunci, vicecampioana României trebuie să treacă de Şahtior Karagandy, din Kazahstan, în turul al doilea preliminar. Meciurile din această fază sunt programate la 22 şi 29 iulie. Dacă va trece de Laci, din Albania, Universitatea Craiova o va întâlni pe Anderlecht Bruxelles. Oltenii evoluează în deplasare, în primul meci din turul al doilea, joi, de la ora 20.00. Tot în turul al treilea, dacă va trece de Spartak Trnava, Sepsi o va întâlni pe câştigătoarea dublei manşe dintre Sutjeska (Muntenegru) şi Maccabi Tel-Aviv (Israel). Turul trei preliminar din Conference League se joacă la 5 august şi la 12 august.

BASCHET JUVENIL - SPORTLIFE SUMMER LEAGUE 2021

SportLife Events, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Târgu-Mureş şi Clubul Sportiv Gladius Târgu-Mureş, şi cu sprijinul LPS Târgu-Mureş, orga-nizează, începând de astăzi, 21 iulie, şi până duminică, 25 iulie, prima etapă a campionatului de baschet juvenil SportLife Summer League 2021, dedicată generaţiilor 2007-2008. Vor lua parte 14 echipe ale cluburilor Dan Dacian Bucureşti, Steaua Magic Bucureşti, Sevlar Lynx Ploieşti, Îngerii Băniei Craiova, Laguna Bucureşti, Rising Stars Popeşti Leordeni, Gladius Târgu-Mureş şi LPS Târgu-Mureş. Toate meciurile celor 4 grupe, precum şi jocurile eliminatorii se vor disputa pe terenul din incinta Complexului de Sport şi Agrement “Mureşul”. În cadrul competiţiei, vor avea loc concursul de aruncări de 3 puncte şi All Star Game (vineri, 23 iulie, de la ora 19), respectiv turneul de 3 x 3 (cu semifinalele şi finala sâmbătă, 24 iulie, ora 19:30). Duminică, 25 iulie, se vor desfăşura atât partidele de clasament, cât şi cele două finale (cea mare fiind programată de la ora 12:15). A doua perioadă a SportLife Summer League 2021, respectiv 28 iulie - 1 august, este rezervată categoriilor 2005-2006 şi va reuni la start 11 echipe, unele dintre ele mixte.

BURLEANU, DESPRE PARTICIPAREA NAŢIONALEI DE FOTBAL LA JOCURILE OLIMPICE

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, despre participarea naţionalei la Jocurile Olimpice: “Cred că toţi jucătorii vor profita de această oportunitate şi ne vor face mândri”. “Chiar dacă nu putem merge cu jucătorii care au obţinut calificarea istorică, cred că toţi jucătorii vor profita de această oportunitate şi ne vor face mândri. Misiunea este să câştigăm primul meci şi apoi să trecem de faza grupelor. Pregătirea a fost foarte dificilă, jucătorii au stat în cantonament 14 zile, a urmat un zbor de 14 ore, apoi 4 ore în aeroport. Jucătorii nu au voie să părăsească hotelul. Dacă ne vom situa pe podium, şi situaţia se va dori să se implice financiar. Au fost mulţi jucători care şi-au dorit să meargă la JO, dar cluburile nu i-au lăsat. A fost tristeţe din partea noastră, mai ales pentru ei”, a declarat Burleanu. Turneul Olimpic de fotbal va avea loc în perioada 21 iulie - 7 august 2021. În urma tragerii la sorţi, România a fost repartizată în grupa B, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

Lasă un comentariu