ISU MUREŞ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 19-20 iulie 2021, pompierii mureşeni au intervenit la 82 de intervenţii, din care - două incendii, 23 de intervenţii în urma fenomenelor meteo periculoase, patru alte situaţii de urgenţă şi 53 de intervenţii SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- luni, 19 iulie, în jurul orei 16.25, incendiu autoturism în municipiul Târgu-Mureş, strada Ciocârliei.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detaşamentului Târgu-Mureş.

- luni, 19 iulie, în jurul orei 16.35, posibil incendiu de pădure în apropierea Platoului Corneşti din municipiul Târgu-Mureş.

S-au deplasat, de urgenţă, la locul solicitat, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Târgu-Mureş. Odată ajunşi la locul solicitat, aceştia au constatat că este vorba despre un incendiu controlat într-o curte.

- luni, 19 iulie, în jurul orei 20.05, incendiu copac în localitatea Batoş, strada Principală.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detaşamentului Reghin. Incendiul a survenit în urma unui trăsnet.

Intervenţii în urma fenomenelor meteo periculoase

Pompierii mureşeni au primit peste 23 de solicitări pentru evacuarea apei şi degajări de copaci, pe raza judeţului Mureş, după cum urmează:

- Inundaţie curte în localitatea Tonciu; Fire de curent căzute pe carosabil în localitatea Filpişul Mare şi Cotuş; Peste 40 de curţi afectate în localitatea Ernei; Copac căzut pe acoperişul unei case în localitatea Ernei; Opt curţi inundate în localitatea Icland; Două curţi inundate în localitatea Gorneşti; Trei copaci căzuţi în municipiul Târgu-Mureş, străzile Aleea Carpaţi şi Gheorghe Pop de Băseşti;

Copac căzut pe firele electrice în localitatea Ernei, strada Cimitirului; 20 de curţi inundate în localitatea Dumbrăvioara, strada Cimitirului; O curte inundată în localitatea Icland şi s-a creat un dispozitiv pentru a împiedica inundarea a 8 curţi din localitate.

În total au fost afectate peste 70 de curţi în localităţile Tonciu, Ernei, Icland, Gorneşti şi Dumbrăvioara. Din fericire, nu s-a impus evacuarea de persoane, bunuri sau animale.

Intervenţiile s-au finalizat în dimineaţa zilei de marţi, la ora 5.00, iar pentru restabilirea stării de normalitate, ISU Mureş a intervenit cu următoarele forţe în teren: doi ofiţeri, 30 de subofiţeri, patru autospeciale, o descarcerare, două maşini de teren, o motopompă de capacitate mare, patru motopompe transportabile şi două motopompe remorcabile din cadrul Detaşamentelor Târgu-Mureş şi Reghin. În sprijinul acestora au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Ernei şi Gorneşti, sub coordonarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Ernei şi Gorneşti.

Pe raza judeţului Mureş, au fost transmise trei mesaje RO-ALERT ca urmare a avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase COD ROŞU.

Lasă un comentariu