PRECIZĂRI PRIVIND ORGANIZAREA CENTRELOR DE VACCINARE MOBILE

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 713, din 20 iulie 2021, a fost publicat Ordinul nr. 934/96/M.141/1.017/2021 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătății, al ministrului Afacerilor Interne, al Ministrului Apărării Naționale și al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației nr. 2.171/181/M.223/4.380/2020 pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19.

Modificările prevăd că centrele de vaccinare se pot organiza și în centrele de vaccinare mobile (caravane sau alte formațiuni mobile, pentru vaccinarea populației generale), precum și centrele de vaccinare de tip drive-through (din mașină), destinate populației generale.

Totodată, în fiecare centru de vaccinare se va asigura o echipă pentru protecție și îndrumare (orientare), formată din jandarmi, poliție locală, poliție, personal al MApN, dimensionată la capacitatea de procesare a centrului de vaccinare, în cazul în care aceasta a fost solicitată de către coordonatorul centrului.

Echipa de suport logistic poate fi compusă din personal din cadrul unităților aflate în subordinea și în coordonarea Ministerului Sănătății, MAI și MApN.

Centrele de vaccinare de tip drive-through se vor organiza în funcție de densitatea populației, în zone care permit accesul facil al persoanelor cu mijloace auto proprii, fiind destinate pentru populația generală, în ultima etapă a campaniei de vaccinare.

Structura unui astfel de centru presupune o locație fixă, cu punct de triaj și registratură, punct de păstrare a vaccinurilor, spațiu pentru colectarea deșeurilor și spațiu pentru echipele vaccinatoare.

De asemenea, din structura centrelor de vaccinare drive-through va face parte și o echipă pentru protecție și îndrumare (orientare), formată din jandarmi, poliție locală, poliție, personal al MApN, dimensionată la capacitatea de procesare a centrului de vaccinare, în situația în care a fost solicitată de către coordonatorul centrului.

Noile modificări au intrat în vi-goare la data de 20 iulie 2021. (L.P.)

Lasă un comentariu