EXISTĂ MINUNI! NIVEL AL RADIAȚIILOR, INEXPLICABIL MAI SCĂZUT LA BISERICA “SFÂNTUL ILIE” DIN CERNOBÎL

Distribuie pe:

În timpul celor trei decenii de la accidentul nuclear de la Cernobîl, nivelul radiațiilor în zona Bisericii Sfântul Ilie, singura Biserică deschisă în această zonă (Cernobîl), a fost sub nivelul de alertă, spun munictorii care au lichidat dezastrul atomic. Asta, pe lângă faptul că zonele învecinate au înregistrat niveluri mortale de radiații.

Chiar și în cele mai groaznice zile ale anului 1986, imediat după explozia nucleară, aria din jurul Bisericii Sfântul Ilie a fost curată de radiații atomice - a spus președintele “Uniunii Ucrainene de

la Cernobîl”, Yury Andreyev, într-o conferință de presă. Astfel, teritoriul din jurul Bisericii a avut 6 microroentgen pe oră, în comparație cu capitala Kiev, care este mult mai departe de Cernobîl, și care a avut 18 microroentgen pe oră.

Andreyev a spus că mulți dintre lichidatorii dezastrului erau atei, dar văzând minunea care s-a întâmplat la Biserica Sfântul Ilie, au crezut în Dumnezeu și au văzut în aceasta voia lui Dumnezeu.

“În particular, la câteva secunde după explozia reactorului de la Cernobîl, norul cu radiații nucleare a început să se miște în direcția Pripyat, un oraș situat la 1,8 km de uzină. Acolo era un pin (care este pictat și în icoana Mântuitorului de la Cernobîl). În mod minunat, norul s-a despărțit în două în jurul pinului și s-a mutat la nord și sud de oraș, evitând zonele rezidențiale. Mii de oameni nevinovați au fost salvați atunci de mâna lui Dumnezeu. Nivelul de radiații în zonele contaminate era letal, de patru roentgen pe oră, iar orașul a avut doar o jumătate de miliroentgen, a spus Andreyev pentru agenția Interfax Religion.

(Doxologia.ro. Ortodoxia în lume)

Lasă un comentariu