ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST “MUREȘUL” VĂ INVITĂ LA SPECTACOLE!

Distribuie pe:

Pe tot parcursul lunii iulie 2021, am participat la o serie de spectacole desfășurate în județ și în afara județului Mureș. Cetatea Medievală din Târgu-Mureș a fost locația unde am susținut un spectacol extraordinar de folclor, având ca invitat Ansamblul Profesionist “DOR ROMÂNESC” din Bistrița, manager Alexndru Pugna, director artistic Matilda Pascal Cojocărița. Împreună am reușit să aducem, în fața publicului spectator târgumureșean, melodiile populare interpretate de soliștii vocali ai ansamblului, Maria Neag, Teodor Sântean și Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea, Leontina Pop și de cei ai ansamblului din Bistrița: Domica Dologa, Mirela Petruș, Anuța Motofelia, Nicolae Cioancă, Cristina Retegan, Oana Matei-Coruți, Veronica Bălan, Ioachim Spân, Anamaria Marti, Dorin Rus și suite de jocuri populare din Bistrița, Codru, Câmpia Transilvaniei și Târnava Mare, într-un spectacol intitulat DE PE SOMEȘ și MUREȘ. Anterior zilei de 7 iulie 2021, am participat la aniversarea a 25 de ani de activitate a Ansamblului Profesionist “Dor Românesc”, în curtea Muzeului Etnografic Bistrița. Un alt spectacol de succes a fost prezentat la sărbătoarea satului Bărdești, în cadrul celor două zile de spectacole de diferite genuri, organizate de comunitatea din această localitate.

În data de 14 iulie 2021, am fost invitați la Festivalul Folcloric al Cetății Devei, desfășurat în parcul din Cetate, alături de alte ansambluri profesioniste din țară, din care amintim doar câteva: Ansamblul Banatul - Timișoara, Ansamblul Cindrelul - Junii Sibiului - Sibiu, Ansamblul Drăgan Muntean din Deva, organizat de Centrul Cultural “Drăgan Muntean”, sub deviza Susținem cultura și valorile neamului!

Tot în luna iulie, am început seria spectacolelor pentru turiștii din stațiunea Sovata unde, pe tot parcursul verii, vom fi prezenți cu ambele secții în Parcul Central din localitate. La sfârșitul lunii iulie, în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș, prezentăm spectacole extraordinare de folclor, fiind implicați în diferite proiecte culturale și, în luna august, pregătim pentru publicul târgumureșean surprize frumoase cu alți invitați din țară, ce vor fi dezvăluite la momentul respectiv.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un comentariu