ROMÂNIA - NOUA ZEELANDĂ, ÎN PERICOL DIN CAUZA UNUI TAIFUN DEVASTATOR. CE RAPOARTE DE ALERTĂ AU PRIMIT “TRICOLORII”

Distribuie pe:

Naționala României de Fotbal se pregătește pentru meciul cu Noua Zeelandă, de mâine, de la ora 11.30. Ce rapoarte de alertă au primit “tricolorii”. România are nevoie de o victorie mâine, de la 11.30, cu Noua Zeelandă, pentru a se califica în sferturile Jocurilor Olimpice.

Pregătirea decurge foarte bine în cadrul lotului convocat de Mirel Rădoi. Însă, două rapoarte de alertă au produs panică în rândul tricolorilor. Conform celor spuse de FRF, taifunul Nepartak este gata să lovească Japonia! Sursa citată anterior scrie că autoritățile japoneze monitorizează atent situația și că din primele informații Sapporo, zona unde se află naționala României este în afara traseului. Ce a scris Federația Română de Fotbal: “FIFA a trimis deja, astăzi, două rapoarte de alertă și monitorizare către delegația României privind evoluția taifunului Nepartak, precum și către celelalte echipe angrenate în competiția fotbalistică de la Jocurile Olimpice. În același mod, sunt informate și delegațiile de la celelalte discipline sportive. Este de așteptat și un al treilea raport până la finalul zilei, deoarece evoluția dinamică este monitorizată atent de autoritățile japoneze și comunicată direct celor sportive. Momentan, nu este prevăzut un impact direct asupra competiției fotbalistice, iar zona Sapporo, unde este canonată naționala noastră olimpică, pare să fie în afara traseului taifunului. Cu toate acestea, insula japoneză principală Honshu, unde se află Tokyo, Kashima sau Yokohama, este posibil să fie impactată de taifun, la finalul acestei zile și la începutul celei de mâine (ora Japoniei), efectele putând duce la modificări ale programului competițional”.

MARIAN DRĂGULESCU SE RETRAGE. CE MESERIE ȘI-A ALES: “ASTA ÎMI DORESC, DIN ALTĂ POZIȚIE, IAR SATISFACȚIILE VOR FI LA FEL DE MARI”

Marian Drăgulescu, care va împlini 41 de ani în 18 decembrie, a revenit în România, după ce a fost eliminat în singura probă la care a participat la Jocurile Olimpice. Gimnastul a anunțat ce meserie alege după ce se retrage. Marian Drăgulescu, cel mai titrat gimnast român, cu două medalii olimpice, 10 medalii mondiale și 10 titluri europene, a afirmat că se retrage în acest an, nu înainte de a mai bifa un campionat național și unul mondial. El va pune umărul la formarea generațiilor de gimnaști din postura de antrenor, după ce se va retrage: “Da, am spus că anul acesta mă voi retrage. Odată cu înaintarea spre finalul carierei, devin tot mai nostalgic, dar având în vedere că voi continua tot în gimnastică... Asta îmi doresc, din altă poziție, cea de antrenor, iar satisfacțiile vor fi la fel de mari ca atunci când concuram pe aparate. Este rândul nostru, după ce ne lăsăm de sportul de performanță să punem umărul la reconstrucția sportului românesc”, a declarat la revenirea în țară. “Mi-a plăcut tot acolo (n.r. - la Jocurile Olimpice), sala de competiție, de antrenament, satul olimpic, mâncarea, totul a fost ok. La fiecare competiție am riscat și am și câștigat, dar mai sunt și competiții unde nu iese treaba. Am avut cele mai dificile sărituri din concurs, o să vedeți că săritura Drăgulescu va fi în program la cel puțin trei concurenți în finala de la sărituri. Așa că ... Îmi iau și eu o vacanță, o scurtă vacanță după care urmează campionatul național și campionatul mondial”, a adăugat Drăgulescu. Gimnastul Marian Drăgulescu a ratat, sâmbătă, calificarea în finală la sărituri, singura probă în care a luat startul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a fost notat cu 13.466 la prima săritură și cu 14.533 la cea de-a doua, pentru o medie de 13.999, cu care a ratat ultimul act. Despre Robert Glință: “Mă bucur foarte mult, este un sportiv talentat și foarte muncitor, un sportiv care are obiective mari”. Despre David Popovici: “Da, avem la înot o generație extraordinară. Și Robert, și David sunt amândoi în finale și sperăm la surprize plăcute chiar anul acesta”. Despre Larisa Iordache: “Are șanse mari la bârnă, este aparatul ei preferat. Sper doar glezna să o țină, în rest ea știe ce are de făcut, e foarte motivată, își dorește extraordinar de mult”.

JO 2020 DAVID POPOVICI S-A CALIFICAT ÎN SEMIFINALELE PROBEI DE 100 METRI LIBER

David Popovici a ocupat locul al patrulea în a noua serie a probei de 100 de metri liber din cadrul Jo-curilor Olimpice de la Tokyo și s-a calificat în semifinale cu al optulea timp. Seria a fost câștigată de italianul Thomas Ceccon, cu 47 de secunde și 71 de sutimi, urmat de americanul Caeleb Dressel, 47.73, de un alt italian, Alessandro Miressi, 47.83 și de Popovici, cu 48.03. Semifinalele acestei probe au loc, miercuri, de la ora 04:30, iar finala este joi, de la 05:37. Tot marți, David Popovici a ocupat locul 4 în finala de 200 metri liber, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În vârstă de 16 ani, Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68. Titlul olimpic a fost câștigat de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1.44.22. Locul doi a fost ocupat de Duncan Scott (1.44.26), iar pe trei a fost brazilianul Fernando Scheffer (1.44.66).

TÂRGUMUREȘEANCA SZÖCS BERNI, ELIMINATĂ ÎN TURUL III A PROBEI DE SIMPLU LA JO

Jucătoarea târgumureșeană de tenis de masă a fost eliminată, marți, în turul al treilea al probei de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, fiind învinsă cu 4-2 (11-4, 6-11, 6-11, 11-9, 11-8, 11-3) de americanca de origine asiatică Juan Liu. Szöcs Bernadette, care a fost eliminată și din proba de dublu mixt, unde a făcut pereche cu buzoianul Ovidiu Ionescu, urmează să joace alături de echipa României, primul meci fiind programat la 1 august, contra Egiptului.

PRIMA EDIȚIE A RALIULUI WINE AND CLASSICS BY VILLA VINEA VA AVEA LOC PE 14 AUGUST, PE TRASEUL CLUJ NAPOCA - SIGHIȘOARA

Mașinile clasice au publicul lor special, la fel și vinurile de colecție. De multe ori, pentru aceste două categorii, nivelul pasiunii este la fel de mare. Acest eveniment își propune să adune laolaltă cele două grupuri de pasionați, într-un eveniment unic, aflat la prima ediție.

Villa Vinea a decis să se alăture într-un parteneriat unic, alături de o echipă cu o experiență exhaustivă în acest domeniu, Classic Car Club Mureș. Această experiență a fost dobândită pe parcursul unor ani de evenimente automobilistice de excepție, dintre care amintim organizarea evenimentelor de tip raliu de regularitate, pentru vehicule istorice. Acest eveniment este, practic, a IV-a etapă a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice din România, campionat organizat de Retromobil Club România.

Din 21 iunie 2021, au început înscrierile la prima ediție Wine and Classics by Villa Vinea, așa că, dacă dețineți un automobil clasic, grăbiți-vă să profitați șansa de a participa la un raliu cu totul special, încă de la prima ediție.

Raliul de regularitate Wine and Classics by Villa Vinea se va desfășura pe data de 14 august 2021 și vor fi acceptați 35 de concurenți cu vehicule istorice la linia de start.

În cadrul acestui eveniment, așteptat atât de pasionații de automobilism, cât și de cei ai licorilor bahice, se va parcurge un traseu prin județele Cluj și Mureș, cu vizite garantat interesante: prima la Castelul Haller din Ogra și a doua la Crama Villa Vinea. În total, traseul însumează 220 de kilometri, cu plecare din Cluj Napoca și cu linie de sosire la Sighișoara.

Situată în localitatea Mica, la 15 km de Târnăveni, crama Villa Vinea cultivă 70 de hectare de vie, plantată cu 12 soiuri locale și internaționale, printre care Fetească Regală, Fetească Albă, Gewürztraminer sau Kerner. Terroirul impresionant, metodele de producție și pasiunea, fac ca vinurile de pe Târnave de la Villa Vinea să fie extrem de apreciate pentru calitatea, savoarea și mineralitatea lor. Mai multe informații găsiți pe www.villavinea.com.

Róbert László, organizatorul evenimentului: “Suntem extrem de fericiți că putem să implementăm această etapă de raliu de regularitate pe acest traseu și le mulțumim partenerilor noștri pentru tot sprijinul acordat. În ultimii ani, am reușit să adunăm un grup de pasionați ai mașinilor clasice în cadrul raliurilor pe care le-am organizat și mulțumirile noastre merg și către aceștia, Raliul Wine and Classics by Villa Vinea, din 14 august, fiind încă un prilej de a ne întâlni și de a sărbători ca între prieteni pasiunea noastră, de data aceasta pe acest traseu în premieră. Promitem un program interesant și vă așteptăm cu mare drag!”.

Pe website-ul oficial al evenimentului, www.wineandclassics.ro, găsiți atât formularul de înscrirere, dar și orice informație relevantă, de la ultimele știri legate de acest subiect, până la sugestii de cazare sau detalii despre Villa Vinea. Secțiunea specială Visit Mureș este realizată în parteneriat cu Asociația Visit Mureș Egyesület, o organizație non-profit responsabilă pentru promovarea județului Mureș ca destinație turistică, înființată în anul 2017, de către Consiliul Județean Mureș, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Mureș și Muzeul Județean Mureș, care colaborează intens cu industria turismului în ideea de a construi un management comun al destinațiilor. Mai multe pe www.visit-mures.com.

ECHIPAMENTELE VERZI, INTERZISE ÎN SERIE A DIN SEZONUL 2022/2023!

Cluburile din Serie A nu mai pot folosi echipamente având culoarea predominantă verde, începând din sezonul 2022/2023, ca urmare a unei modificări a regulamentelor. Deși măsura va intra în vigoare în 2022, Liga Serie A a decis să facă anunțul un an mai devreme, pentru ca grupările să aibă timp să țină cont de noua regulă în conceperea echipamentelor. Potrivit presei italiene, decizia a fost luată la dorința televiziunilor, din cauza lipsei contrastului cu gazonul, în cazul echipamentelor verzi, ceea ce perturbă și introducerea de publicitate virtuală. Printre echipele care au jucat în echipamente verzi se numără Lazio și Atalanta.

Lasă un comentariu