SPUNE-MI CUM DORMI, CA SĂ ÎȚI SPUN CINE EȘTI…

Distribuie pe:

Chiar dacă atunci când ne punem la culcare alegem cea mai confortabilă poziție pentru a ne odihni, cercetătorul britanic Chris Idzikowki, citat de descopera.ro, susține că modul în care alegem să dormim are legătură cu personalitatea și temperamentul nostru, precum și cu starea mentală și fizică.

În studiul său, expertul britanic a analizat mai multe poziții diferite de somn și a aflat ce secrete ascund acestea.

Într-o parte - Cunoscută și sub denumirea de “poziția fătului”, dormitul într-o parte și cu picioarele ghemuite este cea mai comună poziție de somn. 41% dintre cei 1.000 de participanți la studiu au declarat că dorm în această poziție, în special femeile.

Persoanele care preferă această poziție de somn au o personalitate sensibilă, încearcă să pară puternice, însă sunt de fapt timide și liniștite.

Poziția dreaptă - Această poziție este atunci când te întinzi pe o parte, picioarele sunt întinse, iar brațele sunt întinse și lipite de picioare. 15% dintre participanții la studiu au spus că dorm în această poziție.

Potrivit cercetătorului, persoanele care adorm astfel, sunt, de obicei, sociabile și le place să se afle tot timpul în contact cu cineva sau într-o mulțime. Totodată, aceste persoane sunt caracterizate ca fiind ușor credule.

Litera “L” - Această poziție este atunci când stai cu picioarele întinse și cu mâinile în față, ca și cum ai forma o literă L întoarsă. Dacă obișnuiești să dormi astfel, specialistul spune că ești puțin credul și suspicios față de cei din jur.

De asemenea, îți este greu să iei decizii, iar atunci când o faci îți urmezi alegerea orice s-ar întâmpla.

“Stea de mare” - Este atunci când stai cu brațele ridicate sau atunci când dormi pe spate cu ambele brațe ridicate lângă cap, în jurul pernei, fiind o poziție destul de des întâlnită.

Dacă dormi în această poziție, specialistul spune că ești un bun prieten cu cei din jurul tău, sari mereu în ajutor și ai întotdeauna inima deschisă. Spre deosebire de cei care dorm în poziția dreaptă, tu nu tânjești să fii în lumina reflectoarelor, ci îți place discreția.

“Soldatul” - Este poziția în care te așezi pe spate, cu ambele brațe fixate în lateral, exact ca un soldat. 8% dintre participanții la studiu au spus că dorm în acest fel.

Dacă aceasta este și poziția ta preferată, înseamnă că ai tendința să fii o persoană liniștită și rezervată. Nu îți place să te consumi foarte mult din cauza problemelor și te consideri o persoană cu standarde înalte.

Pe burtă - Este atunci când te întinzi pe burtă, cu mâinile în jurul pernei și cu capul întors într-o parte. 7% dintre participanții la studiu au declarat că dorm în această poziție. Persoanele care obișnuiesc să doarmă în acest mod sunt persoane prietenoase, la fel ca în cazul persoanelor care dorm în poziția “Stea de mare”.

De cele mai multe ori sunt și foarte sensibile atunci când sunt criticate de cei din jur și fac cu greu față situațiilor tensionate.

Cea mai sănătoasă poziție, pe partea stângă!

Potrivit omului britanic de știință, dormitul pe partea dreaptă nu este bun dacă ai probleme de respirație, dar agravează și tulburările digestive. Vestea bună este că atunci când dormi pe partea stângă, îți poți îmbunătăți sănătatea, întrucât partea stângă este dominantă pentru sistemul limfatic, iar corpul filtrează eficient toxinele, facilitând funcționarea organelor interne.

Astfel, dormitul pe partea stângă poate îmbunătăți circulația sangvină, ajută creierul să fie mai sănătos și îmbunătățește digestia. (L.P.)

Lasă un comentariu