CALITĂȚILE OAMENILOR CU SUCCES ÎN CARIERĂ

Distribuie pe:

Psihologii care au studiat atitudinea și comportamentul oamenilor de succes au ajuns la concluzia că nu neapărat numărul diplomelor obținute sau numărul orelor muncite, inteligența sau norocul îi avântă pe aceștia în carieră.

În continuare, vă prezentăm câteva diferențe oferite de specialiști, ce apar aproape constant între persoanele cu cariere de succes și cele mediocre.

Planificarea carierei și evitarea soluțiilor de compromis

Persoanele care au succes în carieră știu ce vor și au un plan bine definit, care să le ducă acolo. Dacă stai de vorbă cu ele, despre cariera lor, îți dai seama foarte repede că înțeleg ce job li se potrivește cu adevărat și că au un drum în carieră ales pe baza acestei înțelegeri.

Fără un plan de carieră, este greu să ajungi undeva. Irosești o groază de ani în locuri de muncă mediocre, pentru că, deși știi că vrei ceva mai bun, nu ești pe deplin conștient ce este acel ceva. Ai nevoie de claritate pentru a nu-ți pierde motivația pe drum.

Rețea profesională extinsă

Aproape fiecare persoană care a făcut progres rapid în carieră este foarte bine conectată profesional. Cunoaște multe persoane, în poziții-cheie, în companii-cheie, care au încredere în ea și în competențele sale profesionale.

Atunci când vrea să facă un pas în carieră, o persoană cu o rețea profesională bine pusă la punct poate face asta mult mai ușor. Îi este mult mai ușor să afle despre diversele medii din companii, să stabilească ce i se potrivește și ce nu, înainte de a aplica sau de a se angaja.

Nu se tem de eșec

De multe ori, oamenii de succes eșuează mai des decât reușesc. În opinia experților, unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este omul de afaceri și antreprenorul britanic Richard Branson.

De-a lungul carierei sale, a înființat peste 100 de companii. Unele dintre eșecurile sale de răsunet includ Virgin Cola, Virgin Vodka și Virgin Clothing. Astăzi, însă, imperiul său valorează peste 5,6 miliarde de dolari. Sfatul lui Branson? “Trebuie să îți asumi riscuri. Nu înveți să mergi urmând reguli. Înveți făcând și căzând”!

Nu încearcă să îi mulțumească pe toți

Persoanele cu cariere de succes au învățat să accepte că nu pot să fie pe placul tuturor. Ele caută să țină cont de nevoile celorlalți, dar știu să pună nevoile lor pe primul loc.

O astfel de persoană are încrederea și curajul să ceară o mărire de salariu, atunci când știe că o merită, să refuze o sarcină care nu are legătură cu jobul său și să caute ceva mai bun când știe că poate.

Perseverența le permite să se adapteze

Nu în ultimul rând, oamenii cu cariere de succes sunt foarte perseverenți. Au o capacitate remarcabilă de a învăța din propriile greșeli, de a schimba strategia când este cazul și de a continua să acționeze pentru a-și atinge țelurile. O astfel de atitudine îi face ca, și atunci când pornesc cu stângul în carieră, să poată redresa situația.

Pentru că se adaptează, pentru că perseverează și pentru că se țin de agenda lor, aceste persoane sunt mereu cele care au joburile cele mai bune și carierele care îi împlinesc pe deplin.

Înoată împotriva curentului

Există un motiv pentru care oamenii de succes și fericiți tind să fie un pic mai diferiți. Pentru a avea cu adevărat succes, trebuie să îți urmezi pasiunile și valorile, indiferent de costuri.

Gândește-te ce ar fi ratat lumea dacă Bill Gates sau Richard Branson ar fi ales să joace după reguli și ar fi continuat cuminți studiile sau dacă Stephen King nu

și-ar fi petrecut fiecare secundă pe care o obținea din postura de profesor, scriind romane. Pentru a înota împotriva curentului, trebuie să fii dispus să îți asumi riscuri.

Iubesc ceea ce fac

“Succesul nu este un accident. Este o muncă grea, perseverență, învățare, studiu, sacrificiu și, mai presus de toate, dragoste pentru ceea ce faci sau înveți să faci” spunea celebrul Pelé.

Oamenii de succes sunt pasionați de munca lor și mândri de realizările lor. Această pasiune îi determină să își atingă obiectivele. Sunt încrezători în forțele lor, așa că le este ușor să persevereze. Pentru că se bucură de munca lor, se implică în ea fără să opună rezistență. Progresul este o provocare, așa că, dacă îți dorești să ai succes, trebuie să fii dispus să lupți pentru el, pentru a fi din ce în ce mai bun... (L.P.)

Lasă un comentariu