ULTIMA ORĂ! CENTRU DE ARȘI LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU-MUREȘ!

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a adoptat, în ședința de ieri, 28 iulie, hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Construirea unui centru de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare și conectare a Departamentelor Urgență, ATI și chirurgie pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș”.

Valoarea totală a investiției este de 295.782.000 de lei, inclusiv TVA, eșalonată pe trei ani.

În incinta SCJU Târgu-Mureș va fi construită o clădire nouă - Centru de mari arși - care va avea subsol, parter, patru etaje plus etaj tehnic. Proiectul include centrul cu 15 paturi pentru mari arși, blocul operator cu 25 de săli de operație, secția clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), cu 44 de paturi, relocare heliport și spații conexe, precum stație de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spații tehnice, spații administrative și logistice.

Pe lângă obiectivul principal de a construi Centrul de mari arși în incinta SCJU Târgu-Mureș, investiția mai prevede realizarea unei pasarele pentru conectarea principalelor departamente din spital (UPU, bloc operator, ATI), astfel încât unitatea spitalicească să se încadreze în categoria de Spital Regional de nivel IA.

Finanțarea obiectivului de investiții se va realiza din Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar - îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. (sursa - Ministerul Sănătății)

Lasă un comentariu