10 PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR ÎN EXCURSII ȘI TABERE!

Distribuie pe:

Mult așteptata vacanță de vară bucură din plin elevii și părinții. Atmosfera relaxantă este prezentă indiferent de locul de petrecere a timpului liber. Unii dintre elevi participă, pe perioada verii, la diverse excursii și tabere, în țară sau în străinătate.

Pentru ca experiențele să fie legate doar de amintiri plăcute, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Mureș reamintesc 10 sfaturi pentru siguranță în excursii/tabere:

1. În microbuze/autocare, comportamentul civilizat vă face cinste, iar păstrarea locului și portul centurii de siguranță în timpul deplasării vă menține în siguranță!

2. La urcarea și coborârea din mijloacele de transport, traversați cu atenție, prin locuri permise, pentru a fi văzuți de conducătorii auto!

3. Pe trotuare, deplasați-vă civilizat, fără să deranjați ceilalți pietoni!

4. Nu vă îndepărtați de grup, în zonele aglomerate va fi greu însoțitorului să vă localizeze pe toți!

5. Dacă vizitați diverse obiective sau în perimetrul taberei, demonstrați că sunteți elevi educați, oferiți un exemplu!

6. Orice îndepărtare de grup sau de zona de agrement o comunicați însoțitorului, pentru siguranța voastră! Orice s-ar întâmpla, ei vor ști unde să vă caute!

7. Dacă vă rătăciți și rămâneți fără posibilități de comunicare, cereți ajutor, de preferință unui adult! Ar fi util să memorați numărul de telefon al adultului ce vă însoțește sau al cuiva din grup (ex:telefonul se poate închide, poate pierde semnalul)

8. Oriunde v-ați afla, aveți grijă de bunurile personale (în special bani, telefoane), păstrați-le în locuri sigure (ex: în partea din față

a corpului, fie buzunar sau geantă, asupra voastră sau în spațiile de cazare, apreciate ca sigure)

9. Nu uitați că farsele și îmbrâncelile pot avea urmări dintre cele mai grave!

10. Și în vacanțe, folosiți cu grijă internetul și nu relaționați cu persoane necunoscute, despre ale căror intenții nu sunteți siguri!

Reamintiți și dumneavoastră copiilor, stimați părinți și profesori, aceste reguli pentru ca ei să primească nota 10 și la lecția siguranței în vacanță!

Lasă un comentariu