ROMÂNIA, CODAȘA EUROPEI LA VACCINĂRI!

Distribuie pe:

UE este “în grafic” cu vaccinarea, 70% dintre adulții europeni fiind imunizați cu o doză, a anunțat, ieri, pe o rețea de socializare, Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, citată de alephnews.ro.:”Uniunea Europeană s-a ținut de promisiune. Ținta noastră era să protejăm 70% dintre adulți, cu cel puțin o doză până în luna iulie. Astăzi am atins această țintă. Și 57% dintre adulți au fost, deja, imunizați cu ambele doze. Aceste cifre fac din Europa un lider la nivel mondial”.

Campioana vaccinării în UE este Malta, urmată de Islanda.

În România, doar 30% (mai puțin de 5 milioane de persoane) din populația de peste 18 ani a primit ambele doze de vaccin, în timp ce alte țări (Germania, Franța, Spania, Italia) au vaccinat deja, cu ambele doze, chiar de două ori cât populația totală a României (20-40 milioane de cetățeni), ceea ce înseamnă că au aproape jumătate dintre adulți complet imunizați împotriva COVID. Doar bulgarii stau mai prost decât noi. Deși în Vestul Europei lucrurile stau bine, Ursula von der Leyen atrage atenția că vaccinarea este vitală ca valul patru să fie depășit cu bine, notează sursa citată: “Varianta Delta este foarte periculoasă. Și, ca urmare, fac apel către toți cei care au oportunitatea să se vaccineze să o facă. Pentru propria sănătate. Și să-i protejeze pe ceilalți. Uniunea Europeană va continua să asigure suficiente doze de vaccin”, a mai scris șefa CE.

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a atras, ieri, atenția că România se confruntă cu “o creștere lentă dar clară” a cazurilor de Covid-19, a căror medie a crescut cu aproape 100% față de săptămâna trecută. “Conform unor scenarii de evoluție, elaborate de colegii de la INSP, dacă în situația actuală nu va crește ritmul persoanelor vaccinate și procentul celor imunizați, ne așteptăm la o creștere lent progresivă a cazurilor, cu un număr mult mai mare în luna septembrie. În a doua parte a lunii septembrie am putea ajunge la peste 1.500 de cazuri în fiecare zi”, a afirmat Valeriu Gheorghiță la un post de televiziune, recomandând evitarea evenimentelor cu multe persoane la care “nu este musai să participăm”. (I.S.)

Lasă un comentariu