LA GARNIZOANA TÂRGU-MUREȘ - ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Ieri, 29 iulie, Garnizoana Târgu-Mureș și Secția de Pregătire Medico-Militară Târgu-Mureș au organizat o ceremonie publică de intonare a imnului național al României, cu prilejul aniversării “Zilei imnului”, în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș, pe platoul din proximitatea Bastionului Dogarilor.

În acest an, activitatea s-a desfășurat simultan cu ceremoniile de absolvire a studiilor universitare de licență a ofițerilor medici, respectiv de acordare a primului grad de ofițer, studenților promoției ,,Regele Mihai I - 100”, ai Secției de Pregătire Medico-Militară Târgu-Mureș.

Manifestarea a debutat cu întâmpinarea locțiitorului comandantului Garnizoanei Târgu-Mureș, prin prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutarea acesteia.

A urmat rugăciunea de binecuvântare, care a fost oficiată de preotul militar al garnizoanei Târgu-Mureș, părintele Ioan-Dorin ȘANDOR.

S-a citit ordinul ministrului apărării naționale de acordare a gradului de sublocotenent studenților militari din anul IV de studiu și mesajul șefului Statului Major al Apărării, cu ocazia finalizării programelor de studii universitare de către absolvenții instituțiilor de învățământ superior militar.

Evenimentul a inclus și o sesiune de alocuțiuni, cu referire la cele trei evenimente sărbătorite.

Ceremonia publică a atins apogeul în momentul intonării, de către întreaga asistență prezentă la eveniment, a imnului național al României.

Defilarea gărzii de onoare, care de această dată a fost constituită exclusiv din plutoane de studenți, fiecare pluton reprezentând anul de studiu pe care aceștia l-au finalizat, a încheiat ceremonia militară.

Ziua imnului național al României a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătorește în fiecare an, la data de 29 iulie, a precizat Lt.-col. Sergiu-Petru COLCERIU, COMENDUIREA GARNIZOANEI TÂRGU-MUREȘ.

Lasă un comentariu