SĂ SALVĂM BASARABIA! NEROZII SCOȘI DIN ECUAȚIA SOCIALĂ

Distribuie pe:

Pe 11 iulie, am obținut o victorie, o mare victorie. Poporul a ales masiv între hoțiile grupării VorDonȘor și schimbarea promisă de președinta Maia Sandu, o schimbare spre normalitate, prin stârpirea corupției, care a devenit politică de stat. Pentru prima oară în istoria recentă de peste 30 de ani, o formațiune politică, cu atât mai mult de centru-dreapta, ia peste 50% din voturi (PAS-51,64%, pentru PAS votând și marea majoritate din cei peste 40% de unioniști).

Să ne bucurăm cu toții, indiferent cum am votat pe 11 iulie (mă refer la cei de pe segmentul de dreapta-centru dreapta), că minunea mult așteptată s-a întâmplat.

Chiar din primele 30 de zile de președinție, Maia Sandu ne-a scos din izolarea internațională, în care ne-a băgat Dodon și cu marioneta sa, Chicu: la doar câteva zile de la învestire a avut o întâlnire importantă (prima între președinții României și Republicii Moldova după 16 ani)

cu președintele României, Klaus Iohannis; apoi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, partener important acum în rezolvarea diferendului transnistrean; apoi cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și alți oficiali de prim-rang europeni, cu președintele francez Macron, cu cancelarul german Merkel și alți oficiali europeni de prim rang.

O altă mare realizare a președintei este demararea campaniei de vaccinare, unicul mod de a stopa pandemia, adusă de Dodon și valetul său, Chicu, la o situație alarmantă. Prin acțiunile ferme și autoritatea ei, președintele Maia Sandu a făcut tot posibilul ca să pornească campania de vaccinare împotriva COVID-19 alături de alte țări europene, DonȘor neplanificând în buget pentru procurarea vaccinului nimic, niciun leu. Astăzi nu există problema vaccinului în Basarabia, există problema unei mentalități defecte antivaccin a unora.

Tot meritul președintelui Maia Sandu este că, cu doar 15 deputați în parlament, a reușit să provoace alegerile parlamentare anticipate, dându-le o șansă tuturor partidelor și partiduțelor de pe segmentul de dreapta-centru dreapta parlamentare și extraparlamentare (și, în special, partidelor unioniste extraparlamentare de a veni în parlament, și cum au folosit ele această șansă?), și, în primul rând, i-a dat o șansă poporului pentru a face schimbarea.

O stimată doamnă unionistă îmi demonstra, înainte de alegeri, cât de mult greșesc, îndemnând electoratul să voteze PAS-ul, unicul partid capabil să învingă hidra vordonșoristă, pentru a evita dăruirea (prin redistribuire) voturilor acestei grupări și nu un partid unionist (pe care mi l-aș fi dorit să existe cu șanse reale de a accede în parlament, având un așa potențial de peste 40% de unioniști, însă atât de prost gestionat de liderii unioniști, care nu au putut să se unească între ei, unde să mai unească o națiune!).

Nedorind să intru prea mult în discuții (nu avea sens la acel moment), i-am propus stimatei doamne să reluăm discuțiile după 11 iulie. Chiar dacă eu am găsit inoportună revenirea la subiect după 11 iulie (totul era clar).

Eu, care am votat PAS-ul, unicul lucru pe care mi-l doresc este să le reușească schimbarea la față a acestui stat falimentar și să revenim în albia normalității europene, mult mai aproape de Țară.

Mulți dintre criticanții mei sunt unioniști (pe adevărații dușmani ai schimbării nu-i luăm în considerație). Cu acte românești în regulă. Acum, când relațiile între Chișinău și București au ajuns la cel mai înalt nivel de încredere, după 30 de ani de pseudoromânism, când există șanse reale de apropiere a celor două maluri ale Prutului, prin construirea a cât mai multor punți - energetice, infrastructurale, vamale, de sănătate (SMURD-ul deja a făcut unirea malurilor), de educație ș.a., împotriva cui luptați, stimați unii unioniști intransigenți? Oare nu chiar împotriva intereselor României, căreia i-ați jurat credință?

Spunea cineva că “Dacă stai pe lângă 5 oameni încrezători, tu vei fi al 6-lea...”. Haideți, stimați domni și doamne, alăturați-vă oamenilor încrezători în schimbare și dați să punem umărul cu toții, să-i ajutăm pe cei care și-au luat o sarcină foarte grea - de a aduce schimbarea în acest colț de țară atât de prost guvernată.

Nici laude, nici critici! Să ne punem pe treabă și schimbarea va veni!

Lasă un comentariu