PENTRU NEPLATA FACTURII, ÎNTRERUPEREA FURNIZĂRII ENERGIEI ELECTRICE, DOAR DUPĂ PREAVIZ!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 746, din 30 iulie 2021, a fost publicat Ordinul nr. 91/2021 pentru modificarea regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienții finali, aprobat prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 235/2019.

Astfel, începând cu data de 30 iulie a.c., conform modificărilor aprobate, în cazul furnizării energiei electrice în baza unui contract încheiat pe piața concurențială, furnizorul poate întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru neplata de către client a facturii, cu condiția transmiterii, în prealabil, a unui preaviz, cu cel puțin 5 zile lucrătoare înaintea întreruperii.

Preavizul trebuie să conțină suma datorată, termenul de plată după care urmează întreruperea alimentării cu energie electrică, data estimată a întreruperii alimentării cu energie electrică, informații privind garanția financiară care trebuie constituită, dacă este cazul, și costul estimat al serviciilor de întrerupere (reluare) a alimentării cu energie electrică a locului de consum. (L.P.)

Lasă un comentariu