ÎNCEPE IMUNIZAREA TINERILOR CU VÂRSTE ÎNTRE 12 ȘI 17 ANI

Distribuie pe:

Platforma de programare pentru imunizarea împotriva COVID-19 permite, începând de duminică, înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, fiind folosit serul produs de compania Moderna - Spikevax.

Campania de imunizare în rândul adolescenților vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, pe 23 iulie, acordarea extinderii indicației vaccinului Spikevax/Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani, precizează CNCAV într-un comunicat transmis AGERPRES.

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile.

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali.

Din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de imunizare, la cabinetele medicilor de familie unde se administrează acest tip de vaccin sau la evenimentele de tip maraton, drive-thru organizate la nivel național.

Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pentru facilitarea procesului de imunizare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță, explica marți că schema de vaccinare este nemodificată. (AGERPRES)

Lasă un comentariu