ARGINT PENTRU ROMÂNIA LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE TENIS DE MASĂ JUNIORI

Distribuie pe:

Echipa masculină de tenis de masă Under 15 a țării noastre a cucerit, vineri, medalia de argint la Campionatul European pentru juniori de la Varazdin, din Croația, după ce a fost învinsă în finală, cu 3-1, de formația Franței. România i-a avut în componență pe Iulian Chiriță, Dragos Bujor, Horia Ursuț și Luca Oprea. La aceeași competiție, echipa feminină Under 19 a țării noastre, având-o în componență și pe mureșeanca Ungvari Evelyn, a obținut, zilele trecute, medalia de aur, devenind campioană europeană.

ECHIPAJUL ROMÂNIEI DE CANOE DUBLU SPRINT S-A CALIFICAT ÎN SEMIFINALĂ

Echipajul de canoe dublu, format din Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, s-a calificat, luni, în semifinalele probei de 1.000 de metri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cei doi sportivi români au ocupat locul 3 în sfertul de finală 1, cu timpul de 3 minute, 51 de secunde, 565 de miimi, la două secunde și 954 de miimi, de câștigătorul seriei, echipajul din Brazilia (3:48.611). Pe locul al doilea s-a clasat echipajul ucrainean (3:49.356), la 0.745 de brazilieni. Românii vor evolua, astăzi, de la ora 3:44, în semifinala 1 a probei.

DEMONSTRAȚIE DE FORȚĂ PENTRU SIMONE TEMPESTINI LA RALIUL SIBIULUI

Simone Tempestini a câștigat Raliul Sibiului, pentru al doilea an consecutiv, deși de această dată s-a confruntat cu mai multe probleme tehnice. Clujeanul a fost cel mai rapid în 7 dintre cele 8 probe speciale ale raliului și mai are nevoie doar de o victorie pentru a cuceri al șaselea titlu din carieră, la numai 27 de ani. Pe un model Skoda Fabia R5 și cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a bifat, astfel, a patra victorie consecutivă în Campionatul Național de Raliuri Betano, din tot atâtea participări. Acesta a mai câștigat rundele de la Brașov, Baia Mare și Pitești. Victoria de la Sibiu nu a fost lipsită de emoții pentru Tempestini, care a încheiat a doua probă specială având cutia de viteze blocată, iar ulterior a încheiat alte două probe cu pene de cauciuc. La final, campionul a avut un avantaj de peste două minute în fața lui Sebastian Barbu. Podiumul a fost completat de Adrian Teslovan, care a urcat pe locul 3 după penalizările primite de Dan Gîrtofan și Adrian Răspopa. Pe lângă Tempestini, un alt pilot de la Napoca Rally Academy a încheiat în vârful clasamentului. Norbert Maior s-a clasat pe locul 4 la general și s-a impus la Două Roți Motrice și clasa RC5. În total, 67 de echipaje au luat startul în ediția din acest an a Raliului de la Sibiu. Macadamul s-a dovedit din nou o provocare dificilă pentru sportivi. Un total de 24 de echipaje au fost nevoite de abandoneze.

SUPERCUPA EUROPEI. CÂȚI SPECTATORI VOR PUTEA ASISTA LA MECIUL DINTRE CHELSEA ȘI VILLARREAL

UEFA a anunțat câți spectatori vor putea asista la Supercupa Europei dintre Chelsea și Villarreal, programată la Belfast, pe 11 august. UEFA a anunțat că 13.000 de persoane vor putea asista la Supercupa Europei dintre Chelsea și Villarreal, meci programat la 11 august, la Belfast. Pentru a intra pe stadion, suporterii vor trebui să prezinte un test Covid negativ, iar cei care nu vin din Marea Britanie vor trebui să respecte măsurile în vigoare la acea dată, inclusiv deținătorii de bilete. Chelsea este câștigătoarea Ligii Campionilor, iar Villarreal a câștigat Liga Europa.

ARBITRU DE GALĂ LA MECIUL CFR CLUJ - YOUNG BOYS, DIN PRELIMINARIILE LIGII CAMPIONILOR

Arbitrul olandez Danny Makkelie va conduce la centru partida CFR Cluj - Young Boys Berna, programată astăzi, la ora 21.00, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Makkelie va fi ajutat de asistenții Hessel Steegstra și Jan de Vries. Arbitru de rezervă va fi Allard Lindhout. Tot la 3 august, meciul Steaua Roșie Belgrad - Șerif Tiraspol (ora 22.00) va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan, ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe, și de rezerva Andrei Chivulete.

ROMÂNIA, ELIMINATĂ DE HONG KONG LA JO 2020. FETELE AU LUPTAT ADMIRABIL ÎMPOTRIVA FAVORITELOR

România a fost eliminată de Hong Kong în sferturile probei de tenis de masă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, scor 1-3. Echipa formată de Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro și târgumureșeanca Bernadette Szöcs nu a reușit să treacă de Doo Hoi Kem, Lee Ho Ching și Soo Wai Yam Minnie. Duelul a început promițător pentru fetele noastre, după ce Daniela Dodean și Eliza Samara s-au impus la dublu, scor 2-1 la seturi. Au urmat apoi meciurile de simplu, unde româncele n-au reușit să producă surpriza. Favorita numărul 8 la Tokyo, naționala din Hong Kong s-a calificat în semifinale. Doo Hoi Kem a trecut clar de Bernadette Szöcs, scor 3-0. A urmat meciul Eliza Samara - Ho Ching Lee, câștigat clar de asiatică, scor 3-0. În ultimul meci, Doo Hoi Kem a învins-o pe Daniela Dodean, cu același scor, 3-0.

România, cu o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuța Bodnar și Simona Radiș), și trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci - Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari și cel de dublu rame masculin - Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă), se află locul 26 în clasamentul general.

CLAUDIA BOBOCEA A RATAT CALIFICAREA ÎN SEMIFINALE, LA 1.500 METRI

Atleta Claudia Bobocea a ratat, luni, calificarea în semifinale la 1.500 de metri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Bobocea a încheiat cursa de 1.500 de metri, cu timpul de 4:09.19, pe locul 11 în seria a doua, ratând, astfel, semifinalele, în care s-au calificat 12 sportive, în total, din trei serii. Recordul olimpic al probei este deținut de Paula Ivan, care a alergat la Seoul, JO din 1988, cu timpul de 3:53.96 minute. Zece atleți tricolori s-au calificat la JO de la Tokyo, iar patru au ratat calificarea în fazele următoare: Florentina Iușco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) și Alin Firfirică (aruncarea discului). Bianca Ghelber s-a calificat în finală la aruncarea ciocanului, iar astăzi va concura. Ceilalți atleți tricolori aflați la Tokyo sunt Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Marius Cocioran (50 km marș), Rareș Toader (aruncarea greutății), Andrea Mikloș (400 m), Alexandru Novac (aruncarea suliței).

LARISA IORDACHE INTRĂ ASTĂZI ÎN FINALĂ LA BÂRNĂ

Duminică au avut loc primele finale pe aparate în competiția de gimnastică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Din ambele finale feminine s-a retras Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică. Ea nu va concura nici la sol, urmând să anunțe o decizie privind finala la bârnă, din 3 august. Biles a invocat un blocaj mental și s-a retras anterior și din finala pe echipe, plus cea la individual-compus. România a rămas cu o singură reprezentare la gimnastică, finala de la bârnă - Larisa Iordache.

Lasă un comentariu